Főoldal > DIÉTA > Sikerült! 63 kilót fogyott: „Ugyanazt a méretet viselem, mint 18 éves koromban”

Sikerült! 63 kilót fogyott: „Ugyanazt a méretet viselem, mint 18 éves koromban”

diétafogyástáplálkozás
0

Írta: and

Így fogyj le és újulj meg kívül-belül nyárra! Előtte: 142 kg Utána: 79 kg Mivel a köz&eacute

Így fogyj le és újulj meg kívül-belül nyárra!

Előtte: 142 kg

Utána: 79 kg

Mivel a középiskolában Bridget Rauschenberg-nek a legközelebbi barátai a pompomlányok és focis csapattársak voltak, így nem kellett különösebb erőfeszítést tennie, hogy megőrizze karcsú alakját. Ám minden megváltozott, mikor felvették a Wilmington-i Észak-Carolinai Egyetemre. Egy olyan közegbe csöppent, ahol ugyan a baráti köre bővült, ám a sportra fordított ideje jócskán lecsökkent. Egyértelműen a szórakozást helyeztem előtérbe a testmozgással szemben – mondja. „Nem állt másból az életem, mint pizza- és majonézzel felturbózott szendvicsek evéséből.” Nem meglepő tehát, hogy a diplomaosztóig Bridget szép lassan  mintegy 40 kiló súlytöbbletet szedett fel. „Undorodtam attól, ahogy kinézek, mégis kitartóan mondogattam magamban, hogy majd később lefogyok” emlékszik vissza. 

A változás: 2010-ben egy Valentin-napi hétvégén Bridget véletlenül összetalálkozott az ex-barátjával és csak egy erőltetett mosolyt volt képes színlelni. A szakításunk egyik oka az volt, hogy új életet akartam kezdeni. Abban a pillanatban rádöbbentem, hogy tulajdonképpen nem tettem semmilyen előrelépést az azóta eltelt négy hónap alatt” meséli. Hétfőn kivettem egy szabadnapot és csak duzzogtam az ágyban. Depressziós voltam, ráébredtem, hogy azért vesztettem el a barátaimat, mert eltávolítottam őket magamtól a saját bizonytalanságom miatt. Ekkor úgy döntöttem, átveszem az irányítást.”

bridget2.jpg ()Az új életforma: Következő nap már be is tért egy edzőterembe és megragadott egy pár súlyzót. Hat hét múlva a napi 40 perces edzéseknek köszönhetően, egyre nehezebb súlyokat használva egy mérettel kisebbre cserélhette a nadrágját. Ennek örömére megtoldotta az edzéseket egy 30-45 perces blokkal az ellipszistréneren. Elkezdett minden nap reggelizni és étkezésében előtérbe helyezte a zöldségeket, a salátát és a sajtrudacskákat, így aztán mindig kéznél voltak az egészséges alternatívák. A cukros üdítőket pedig vízre cserélte. Felhagytam az értéktelen, szemétnek számító ételek fogyasztásával. Valójában utáltam az érzést, ami ezeknek a fogyasztása után fogott el– meséli. Novemberben azonban 95 kilónál megállt a mérleg nyelve. Ám Bridget nem adta fel! Támogatást keresett és talált az interneten, amelynek segítségével 2011 júniusáig 84 kilóra sikerült fogynia. Elkezdett futni is, 3-6 mérföldeket kocogott munka után, majd 2012 áprilisában elindult a félmaratonon is ekkor már csak 79 kiló volt. „Mikor megláttam a mérlegen a kilóim számát, örömtáncba kezdtem” emlékszik vissza mosolyogva.

A jutalom: Bridget szinte minden napját edzéssel kezdi. Ez annyi energiával tölti fel, ami egészen késő estig kitart. Aktív természet vagyok, csak csinálom a kis dolgaimat, meg se állok és most már van erőm a nagy lépések megtételére is. És hogy mi a helyzet a volt barátjával, akibe 2010-ben belebotlott? A következő hónapban összeházasodnak!

Bridget tippjei:

Network, bébi. A közösségi média egy remek hely, ahol meg tudod beszélni másokkal azokat a problémákat, amelyekkel éppen küzdesz, és sok jó tanácsot is kapsz.

Édes az alku. A desszert utáni vágyamat azzal elégítem ki, hogy egy sima görög joghurthoz egy kis fahéjat és vaníliát adok.

Legyél lépcsőző mester. Ha van olyan nap, hogy nem jutok el az edzőterembe, akkor abban a bérházban lépcsőzöm, ahol lakom.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X