Főoldal > DIÉTA > Így hangold össze sikeresen a női szerepeket az életedben!

Így hangold össze sikeresen a női szerepeket az életedben!

egészségotthon
0

Írta: and

Megmutatjuk, hogyan koordinálj hatékonyan! Tervezés és szervezés Közhely, de igaz, hogy nekünk, nőknek az

Megmutatjuk, hogyan koordinálj hatékonyan!

Tervezés és szervezés

Közhely, de igaz, hogy nekünk, nőknek az élet minden területén helyt kell állnunk. Nem csupán a külvilág várja el tőlünk, de mi is magunktól, hogy feleségként, anyaként, a család lelkeként és a karrierünkben is sikeresek legyünk. Ebben nagy hasznodra válhat, ha ügyesen be tudod osztani az idődet. Ébredés után például adj magadnak néhány percet arra, hogy összesítsd a napi teendőket, és beoszd – jól figyelj , hogy rajtad kívül ki és mit tudna a legjobban elintézni. Bizony, ez nagyon lényeges: csak akkor kell mindent egyedül csinálnod, ha tényleg száz karod nő, addig pedig nyugodtan vegyél igénybe segítséget. Amikor a szüleid vagy a barátaid bébiszitternek ajánlkoznak, lelkiismeret-furdalás nélkül elfogadhatod, a könyvelő barátnőd biztosan szívesen megcsinálja az adóbevallásodat (neki két perc, neked órák), a párodnak pedig hazafelé épp útba esik a bolt a napi bevásárláshoz. Ne érezd magad rosszul, ha bizonyos dolgokat másra bízol, hiszen lesz anélkül is elég tennivalód. Hallgattasd el kontroll-mamit!

Koncentrálj!

Méghozzá mindig éppen arra, amit csinálsz. Ha ugyanis szétesel, az senkinek nem jó. Ezért amikor prezentációt tartasz a cégnél, próbáld kizárni a fejedből, mennyi mosnivaló vár még otthon vagy hogy mit főzöl vacsorára, helyette inkább fókuszálj arra, ami ebben a pillanatban történik (ez a munkád hatékonysága szempontjából sem hátrány). Ugyanez persze fordítva is igaz: amikor hazaérsz, az ajtó becsukódásával próbáld egyúttal a munkahelyi gondjaidat is magad mögött hagyni. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz dolog, de köztudomású, hogy maximumot akkor nyújthat az ember, ha a lehetőségekhez mérten jelen van élete minden percében – ez pedig különösen fontos, ha családi vacsoráról vagy közös programról van szó.

munka2.jpg ()Édes a pihenés

Most megint valami olyasmi következik, aminek láttán majd biztosan felsóhajtasz: persze, ha ez ilyen könnyű lenne! Ennek ellenére szeretnénk rámutatni, mennyire lényeges, hogy ne csupán a körülötted élők (a család és a munkatársak) hasznára legyél, de a saját magadéra is. Azt szokták mondani, hogy az ember arra talál időt, amire szeretne, és biztosak vagyunk benne, hogy akad a napodban egy negyedóra, amikor teljes csendben le tudsz ülni, hogy megigyál egy csésze kávét és beleolvass a kedvenc magazinodba – néhány perc, ami csak és kizárólag a tiéd. Mielőtt nemet mondanál, gondold végig, mégis milyen világméretű katasztrófa történhet 15 perc alatt, amit csak te tudsz elhárítani? És nem jobb újult erővel visszatérni a feladataidhoz, miután egy kicsi szünetet engedélyeztél magadnak? Ne feledd: amellett, hogy minden mellékszerepben nagyot alakítasz, a főszereped mégis csak az Ember, aki ugyanúgy figyelmet és törődést igényel, és meg is fogja hálálni azt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X