Főoldal > DIÉTA > Nincs több kifogás! 5 tipp, hogy betartsd a diétát

Nincs több kifogás! 5 tipp, hogy betartsd a diétát

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Ha valóban szeretnél kitartani a diétád mellett, lejárt a kifogások keresésének ideje! A k&

Ha valóban szeretnél kitartani a diétád mellett, lejárt a kifogások keresésének ideje! A következő tippjeink betartásával kénytelen leszel egészségesen étkezni.

1. kifogás: „Szörnyű íze lesz az zöldségeknek, ha én párolom őket”

Megoldás: Amikor zöldséget készítünk otthon, az egyik fő hiba, hogy túlfőzzük őket. Legyen szó párolásról, pirításról, grillezésről, mindig az ajánlottnál egy kicsit kevesebb ideig tartson a hőkezelés, hogy a zöldségeid még akkor is ropogósak legyenek, miután eltávolítottad őket a tűzről.
WellnessCafé tipp: Dobd fel egy klassz mártással a zöldségeket! Egyenlő arányban keverj össze olívaolajat balzsamecettel, fél teáskanál reszelt fokhagymával és egy kevés mustárral. Öntsd ezt a zöldségekre, a tetejére pedig jöhet némi zöldfűszer vagy pirított mag.

2. kifogás: „Nincs időm főzni”

Megoldás: Vedd fel az egészséges főételek listájára (roston sült csirke, grillezett lazac) a percek alatt elkészíthető köreteket is, mint a teljes kiőrlésű kuszkusz vagy a fagyasztott zöldség. A húst sem sok idő megsütni, de azt akár hétvégén is megcsinálhatod, s hétköznap már csak az 5 perces köretekre kell időt szakítanod! Kerüld azonban a tészta ételeket és a majonéz alapú salátákat, amelyek rengeteg rejtett kalóriát tartalmaznak.

dieta2.jpg ()3. kifogás: „Nem tudok ellenállni a gyerekeim cukorkáinak és chipsének”

Megoldás: A gyerekeknek is ugyanolyan egészséges élelmiszereket kell enniük, így a junkfood és a nyalánkságok kevésbé lesznek csábítóak mindenki számára. Lassan kezdd el változtatni a szokásaikat: először teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet adj nekik, majd fokozatosan a bolti chips helyett otthon készült egészséges chipseket kínálj. Néha belefér a cukrászdában egy szelet torta, vagy egy zacskó cukor a moziban, de ne tarts ilyen káros édességeket otthon!

4. kifogás: „Imádom a sós ételeket”

Megoldás: Ne stresszelj, ha egy csipetnyi sót teszel a sült krumplira, vagy egy tál pattogatott kukoricára. Arra figyelj, hogy tengeri sót vásárolj, és ne lépd át a 2300 mg feletti értéket naponta. A felesleges nátrium növelheti a gyomorégés, a magas vérnyomás és a stroke kockázatát.

5. kifogás: „Nem tudok édesség nélkül élni”

Megoldás: Egy kis darab étcsokoládé, amely mindössze 150 kalória. Számos tanulmány megállapította, hogy az étcsokiban lévő flavonoidok csökkentik a vérnyomást, javítják a vérkeringést, és ez a két tényező véd a szívbetegség ellen. Sőt, kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a tejcsoki. Keresd a legalább 60%-os kakaótartalmú változatokat, hiszen minél több benne a kakaó, annál kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X