Főoldal > DIÉTA > Szállj harcba a falásvággyal – éhséggyilkos saláták

Szállj harcba a falásvággyal – éhséggyilkos saláták

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Csirkés cézársaláta Azon túl, hogy ez az egyik legfinomabb saláta a világon (és ezerfé

Csirkés cézársaláta

Azon túl, hogy ez az egyik legfinomabb saláta a világon (és ezerféle öntettel nyakon loccsanthatod), a csirkehús proteinben gazdag és alacsony zsírtartalmú étel, az öntetekben pedig éppen elég zsír van ahhoz, hogy lecsendesítse a háborgó gyomrodat.

Görög saláta

Ha pasik lennénk, eljárnánk egy szirtakit a görög saláta tiszteletére, mert isteni ízei mellett fantasztikusan laktató és egészséges is. Az olívabogyó tele van értékes omega-3 zsírsavval, a zöldségek magas rost-, ám alacsony kalóriatartalmúak, és olyan sok van belőlük, hogy egy adag salitól tutira jóllakottnak érzed majd magad.

Bélszínsaláta

Nem olcsó mulatság, tehát nem ajánljuk minden napra, de egyvalami biztos: a bélszín magas protein- és vastartalma úgy feltölt majd energiával, hogy magad is meglepődsz rajta. Répás rukkolasalátával növelheted a természetes vasbevitelt, a joghurtos öntet pedig nagyon laktató.

Avokádós ráksaláta

Az avokádónak magas a telítetlen zsírsav-tartalma, így nem csupán egészséges zsírt juttat a szervezetedbe, de meg is tölti a hasadat, a tengeri herkentyűk pedig csurig vannak omega-3 zsírsavval és proteinnel. Hajrá az egészségért!

salata2.jpg ()Kukoricás babsaláta

A bab kivételesen magas rosttartalmú zöldségféle, valamint egy salátástányérnyi mennyiség körülbelül 15 g proteint is tartalmaz. A fogyókórázóknak is hasznára válhat: kutatások bizonyítják, hogy azok a felnőttek, akik beépítik a diétájukba a babot, átlagosan három kilóval többet fogynak azoknál, akik kihagyják.

Zöldsaláta dióval és lazaccal

Egy igazi ínyencség, aminek minden összetevője kincset ér: a lazac és a dió dúskál az omega-3 zsírsavban (az utóbbinak komoly természetes vastartalma is van), a rukkola és a jégsaláta rosttartalma pedig egész napra feltölt energiával.

Csirkesaláta pisztáciával és répával

A répa kellemesen édeskés ízt ad ennek az ötletes kis salátának, amiben a proteinben gazdag csirkehús mellett a csodálatos pisztácia is nagy szerepet kap: kesernyés illatával, valamint rost-, protein- és telítetlen zsírsav-tartalmával igazi különlegességgé teszi az ételt.

Grillcsirkés saláta bab- és kukoricaágyon

Ennek láttán még a cowboyok szájában is összefutott volna a nyál: a puha, omlós, proteindús csirkemellszeletek és a rostban gazdag zöldségköret garantáltan legalább háromszorosára növeli a szervezetedben a rosttartalmat.

Provanszi csirkesaláta zöldségekkel

Vendégművészünk ezúttal a főtt tojás, ami a csirkehús, a bab és a C-vitaminban gazdag paprika mellett olyan sok proteinnel dúsítja a szervezetedet, hogy egész nap bírod majd a gyűrődést. És persze az íze sem utolsó…

Mexikói marhahús-saláta tacóval

Látogass el a tequila hazájába egy ínycsiklandozó saláta erejéig: a sovány marhahús és a zöldségek olyan sok proteint és annyira kevés zsírt tartalmaznak, hogy bátran falatozhatsz ebből az ételből, amennyit csak akarsz – és amennyit bírsz, mert iszonyúan laktató.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X