Főoldal > DIÉTA > 3 csirkés ízkavalkád kerti grillezéshez

3 csirkés ízkavalkád kerti grillezéshez

recepttáplálkozás
0

Írta: and

A következő három egyszerű és adalékmentes pác garantálja a legfinomabb, legomlósabb csirkét,

A következő három egyszerű és adalékmentes pác garantálja a legfinomabb, legomlósabb csirkét, amit valaha is kóstoltál. Vigyázz, mert nagyon hamar a kedvenceid lesznek!

Fokhagymás-gyömbéres csirke

Ez a mennyei pác tartósítószerektől, cukortól, kémiai anyagoktól mentes, és ízletességében sem közelítik meg a boltban kapható flakonos termékek.

Hozzávalók 4-6 főre:

¼ csésze szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. + 1 tk. szezámolaj
1 ek. frissen reszelt gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kg kockára vágott csirkemell vagy comb
1 ek. pirított szezámmag

fokhagymas2.jpg ()Elkészítés:

1. A szójaszószt, az ecetet, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát tedd egy lezárható tálba, majd alaposan rázd össze. Forgasd bele a csirkét, és pihentesd a hűtőben 1 órát.

2. Melegítsd fel a grillt. A maradék szezámolajat öntsd a húsra, majd pirítsd a csirke mindkét oldalát kb. 4 percig. Tedd papírtörlővel bélelt tányérra, és hagyd hűlni még 5 percig tálalás előtt.

Sárgabarackos mázas csirke

Édes és pikáns – tökéletes egy nyár esti szabadban töltött vacsorához.

Hozzávalók 4 főre:

olívaolaj

1 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell vagy comb
½ csésze sárgabarackpüré
1 ek. szójaszósz
1 ek. barna cukor
1 ek. dijoni mustár

sargabaris3.jpg ()Elkészítés:

1. Melegítsd elő a grillt, ha serpenyőben sütsz, kend be egy kevés olívaolajjal.

2. Sózd be a csirkét, és grillezd meg óvatosan 2-3 percig mindkét oldalát.

3. Közben egy közepes tálban habverővel keverd össze a sárgabarackpürét, a szójaszószt, a barna cukrot és a mustárt.

4. Egy tiszta ecsettel kend be az elősütött csirke egyik oldalát, amit tovább hevítesz néhány percig. Kend be a másik oldalát is, majd süsd addig, amíg a bundája tapintásra kemény nem lesz, ez kb. 10-15 perc.

Tequila-lime csirke

A mexikóiak egyik kedvenc párosítása a tequila és a lime. Tálald a csirkét friss mangóval, salsa szósszal, nachos-szal, guacamole-val és az elengedhetetlen margaritával.

tequila4.jpg ()Hozzávalók 4 főre:

2 ek. jó minőségű tequila
¼ csésze szójaszósz
2 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. kömény
1 ek. szárított oregánó
1 tk. cayenne bors
½ lime leve
1 kg bőr nélküli csirkemell vagy comb
olívaolaj

Elkészítés:

1. Egy közepes tálban habverővel keverd össze a tequilát, a szójaszószt, az olívaolajat, a köményt, az oregánót, a borsot és a lime levet! Tedd bele a csirkét, majd pácold 30 percig, vagy egy éjszakán át.

2. Melegítsd elő a grillt vagy a serpenyőt, és süsd meg óvatosan a csirkéd mindkét oldalát kb. 6 percig, amíg a külseje tapintásra kemény nem lesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X