A következő három egyszerű és adalékmentes pác garantálja a legfinomabb, legomlósabb csirkét,
A következő három egyszerű és adalékmentes pác garantálja a legfinomabb, legomlósabb csirkét, amit valaha is kóstoltál. Vigyázz, mert nagyon hamar a kedvenceid lesznek!
Fokhagymás-gyömbéres csirke
Ez a mennyei pác tartósítószerektől, cukortól, kémiai anyagoktól mentes, és ízletességében sem közelítik meg a boltban kapható flakonos termékek.
Hozzávalók 4-6 főre:
¼ csésze szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. + 1 tk. szezámolaj
1 ek. frissen reszelt gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kg kockára vágott csirkemell vagy comb
1 ek. pirított szezámmag
Elkészítés:
1. A szójaszószt, az ecetet, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát tedd egy lezárható tálba, majd alaposan rázd össze. Forgasd bele a csirkét, és pihentesd a hűtőben 1 órát.
2. Melegítsd fel a grillt. A maradék szezámolajat öntsd a húsra, majd pirítsd a csirke mindkét oldalát kb. 4 percig. Tedd papírtörlővel bélelt tányérra, és hagyd hűlni még 5 percig tálalás előtt.
Sárgabarackos mázas csirke
Édes és pikáns – tökéletes egy nyár esti szabadban töltött vacsorához.
Hozzávalók 4 főre:
olívaolaj
só
1 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell vagy comb
½ csésze sárgabarackpüré
1 ek. szójaszósz
1 ek. barna cukor
1 ek. dijoni mustár
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a grillt, ha serpenyőben sütsz, kend be egy kevés olívaolajjal.
2. Sózd be a csirkét, és grillezd meg óvatosan 2-3 percig mindkét oldalát.
3. Közben egy közepes tálban habverővel keverd össze a sárgabarackpürét, a szójaszószt, a barna cukrot és a mustárt.
4. Egy tiszta ecsettel kend be az elősütött csirke egyik oldalát, amit tovább hevítesz néhány percig. Kend be a másik oldalát is, majd süsd addig, amíg a bundája tapintásra kemény nem lesz, ez kb. 10-15 perc.
Tequila-lime csirke
A mexikóiak egyik kedvenc párosítása a tequila és a lime. Tálald a csirkét friss mangóval, salsa szósszal, nachos-szal, guacamole-val és az elengedhetetlen margaritával.
Hozzávalók 4 főre:
2 ek. jó minőségű tequila
¼ csésze szójaszósz
2 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. kömény
1 ek. szárított oregánó
1 tk. cayenne bors
½ lime leve
1 kg bőr nélküli csirkemell vagy comb
olívaolaj
Elkészítés:
1. Egy közepes tálban habverővel keverd össze a tequilát, a szójaszószt, az olívaolajat, a köményt, az oregánót, a borsot és a lime levet! Tedd bele a csirkét, majd pácold 30 percig, vagy egy éjszakán át.
2. Melegítsd elő a grillt vagy a serpenyőt, és süsd meg óvatosan a csirkéd mindkét oldalát kb. 6 percig, amíg a külseje tapintásra kemény nem lesz.