Főoldal > DIÉTA > 68 kilótól szabadult meg – “A családom betegségei rákényszerítettek, hogy átértékeljem a saját egészségem”

68 kilótól szabadult meg – “A családom betegségei rákényszerítettek, hogy átértékeljem a saját egészségem”

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Életkor: 29 év Súlyvesztés: 68 kg Fogyi-trükkje: „Minden napra csomagolok magamnak egy marék só

Életkor: 29 év

Súlyvesztés: 68 kg

Fogyi-trükkje: „Minden napra csomagolok magamnak egy marék sótlan diót vagy mogyorót, amit egész nap rágcsálhatok a munkahelyemen.

Sarah már a főiskola elején 82 kilót nyomott. ”Igazán túlsúlyossá a középiskolában váltam. Képtelen voltam vigyázni a vonalaimra” meséli. A svédasztalos büfés étkezés és a gyakori iszogatás a barátokkal egyre szélesebb derékbőséget eredményezett, míg az iskolán kívüli elfoglaltságai elég mentséget szolgáltattak számára ahhoz, hogy elkerülje az edzőtermet. „Csatlakoztam egy főiskolai diáklány-egyesülethez, ahová mindenkit örömmel vártak, akárhogy is nézett ki” – mondja. „Ők úgy fogadtak el, amilyen voltam.” Az utolsó évre aztán fel is szedett még 26 kilót.  

Aztán jött a fordulópont…

A valóság azonban hirtelen helyre tette Sarah-t, akinek a diploma megszerzése után azzal kellett szembesülnie, hogy 15 éves öccsénél 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, nagynénje pedig rákban elhunyt. Betegségeik rákényszerítettek, hogy átértékeljem a saját egészségem” – meséli.

morissoess.jpg ()A karcsúsító terv

Sarah abban az évben fordult meg életében először edzőteremben. Eleinte szép lassan, 20 percen keresztül dolgozott az ellipszistréneren. Nemsokára azonban már a futópadon futott. A kardió, a súlyzós edzések és az alacsony szénhidráttartalmú diéta kombinációja végül látványos eredménnyel járt. Sarah 18 hónap alatt leadott 17 kilót. „Elkezdtem saját készítésű ételeket készíteni, és bevásároltam zöldségekből és sovány csirkéből. ”Három évvel később (és újabb 4,5 kilóval könnyebben), benevezett a félmaratonra. „Átszakítani a célszalagot a legizgalmasabb élmény volt az életemben.”

2009 óta Sarah már túl van három maratonon és nyolc félmaratonon, és eközben újabb 13 kilótól szabadult meg. „Az, hogy versenyszerűen futok, függővé tett mondja. Kényszert érzek rá, hogy javítsak az időmön.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X