Főoldal > DIÉTA > Csaknem 20 kilótól szabadult meg és végre elfogadta magát

Csaknem 20 kilótól szabadult meg és végre elfogadta magát

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Életkor: 32 évMagasság: 172 cmFoglalkozás: Atlétikai/személyi edzőKedvenc egészséges é

Életkor: 32 év
Magasság: 172 cm
Foglalkozás: Atlétikai/személyi edző
Kedvenc egészséges étele: lazac, spárga és barna rizs

„Has beszív, fenék szorít!” Ez egy igen gyakran hallható mondat, amit Shannon Jay Dougherty üvölt azoknak, akiknek személyi edzést tart. Ám a szerepek felcserélődtek a második gyermekének születése után. Ekkor ugyanis 82 kilót nyomott, és az óráit korábban látogatók bátorították, akik saját szavait visszhangozták az edzőnek. Így aztán Shannon a szurkolólányokkal az oldalán mintegy 20 kilótól szabadult meg. 

Az egyensúly törvénye

Ez nem csak arról szólt, hogy Shannon fitt személyi edző vagy fitt anya akart volna lenni. Hanem leginkább az egészséges egyensúly megtalálásáról. Tinédzserként, Shannont – elmesélése alapján – duci gyereknek tartották, akit csúfoltak is a súlya miatt. Az egyetemen aztán táplálkozási zavarral küszködött. Ám edzőként a célja egy másfajta filozófia átadása: „Légy a legjobb önmagad.” Ennek az általa létrehozott új szemléletnek az alapja a tiszta, egészséges táplálkozás, a kiadós izzasztó edzések és a saját testünk szeretete. Itt volt az ideje, hogy ezentúl ő is a saját szabályai szerint éljen.

shannon.jpg ()Kitörés

A motivációhoz az extra lökést az adta, hogy Shannon egy barátnőjével jelentkezett egy bikini versenyre. „A zsír leolvadt, a barnító spray-t magamra fújtam, és újult önbizalommal léptem a színpadra” – meséli. Jóval azután, hogy elérte a célját, Shannon még mindig edzőterembe jár és szoros ellenőrzése alatt tartja az étkezését is. Habár tudja, hogy nem reális egész évben hozni a versenyformát, mégis megpróbál a “csúcson maradni”. A fitnesziparban végzett munkája pedig segít megőrizni a rutin frissességét olyan új alternatívák bevetésével, mint a gyerekeivel való gördeszkázás és a fia labdarúgócsapatánál való edzősködés.  

Családi vállalkozás

Amikor eljön az idő, hogy az egészséges szokásokra tanítsa gyermekeit, akkor Shannon az aktív játékra, a családi vacsorákra és arra a filozófiára összpontosít, amit az óráin is hallanál tőle: „Légy kreatív és élvezd az életet.”

A gyerekeimet is bevonom a napi edzéstervembe” – mondja. A család együtt rollerezik és gördeszkázik iskola előtt, biciklizik vagy úszik órák után, hétvégeken pedig kimegyünk együtt a parkba, és ugróiskolázunk, frizbizünk, szaladgálunk. A kulcs, hogy szórakoztató és érdekes legyen – hangsúlyozza.   

Shannon tippjei, amivel elérheted vágyott testformád:

– Találd meg a helyes hozzáállást és maradj realista. „A hétvégéken általában egyszer én is tartok egy “kirúgok a hámból étkezést”, de ennyi.”

– Használd a hármas-szabályt: tervezd – készítsd elő – és csomagold be az ételed egy hétre előre.

– Mozogj. „Ha csak 20 percet sétálsz is, máris többet tettél, mintha nem mozogtál volna semmit.”

– Ne félj nehéz súlyokat emelgetni.

– Módosíts a célodon, ahogy elkezdesz izmosodni és megnő az önbizalmad.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X