Főoldal > DIÉTA > Főzés nélküli szuper receptek hőségriadóra

Főzés nélküli szuper receptek hőségriadóra

gasztrorecepttáplálkozás
0

Írta: and

A következő receptek nem csak egészségesek és laktatóak, hanem igazi frissítőként is szolgálnak

A következő receptek nem csak egészségesek és laktatóak, hanem igazi frissítőként is szolgálnak a hőségben. Próbáld csak ki!

Uborka-sárgadinnye leves

Ez a leves kitűnő forrása az egészséges zsíroknak. Nincs szükséged másra, mint egy turmixgépre és a következő hozzávalókra:

2 hámozatlan uborka
2 avokádó
1 csésze zöldségleves
2/3 csésze joghurt
2/3 csésze tej
2 ek. apróra vágott hagyma
1 ek. citromlé
1 ek. apróra vágott menta
1 tk. ecet
1 csipet cayenne bors

Mindent dobj be a turmixgépbe, majd sóval és borssal ízesítsd a frissítő levest! Tálalás előtt pihentesd a hűtőben legalább 4 órán át!

uborkaleves2.jpg ()Színes sonkás-sajtos szendvics

Ha eddig még nem voltál olyan bevállalós, hogy kipróbáld a mazsolás kenyeret, eljött a te időd! Hűts be egy adag sonkát és finom sajtot, majd szeleteld fel a mennyei mazsolás kenyeret, vajazd meg, ha szeretnéd, és töltsd meg a hideg finomságokkal. Hűtőzacskóban tárolva csodálatos elemózsia lesz belőle, ha kirándulni mész.

sonkassajtos3.jpg ()Csicseriborsós tonhalkrém

Egy mozgalmas nap után ez lesz az egyik kedvenc ételed a hűtőből. Vágj finomra fél vöröshagymát, és keverd hozzá egy citrom levét. Hagyd állni, amíg felszeletelsz egy fél csomó petrezselymet és vízitormát, és leöblítesz egy csomag csicseriborsót, majd keverd össze az egészet a citromos hagymával. Mehet rá a két doboz tonhal, egy kis olívaolaj, só, bors. Addig keverd, amíg szinte sima nem lesz. Hűtsd le, és extrudált kenyéren fogyaszthatod is!

csicseri4.jpg ()Áfonyás-kókuszos shake

Mire van szükséged, egy korty nyárhoz? Természetesen egy turmixgépre, s a következő hozzávalókra:

1 csésze áfonya
½ doboz light kókusztej
2,5 ek. mandula- vagy dióvaj
2 ek. víz
½ ek. méz vagy juharszirup
½ tk. vanília kivonat

Keverd simára a hozzávalókat, 2 adag shake lesz belőle.

afonyas5.jpg ()Rakott taco light öntettel

Csökkentsd a kalóriát, és tejföl helyett zsírmentes görög joghurtot használj a taco öntethez! Egy edényben keverd össze a babot és a taco fűszereket, majd rétegezd rá a görög joghurttal összemixelt krémsajtot. Szórj rá hagymát, olívabogyót, paradicsomot, salátát, sajtot és koriandert. Néhány órát hűtsd, majd nachos-szal tálald!

rakottaco6.jpg ()Banáncsónak reggelire

Ha reggelire eszel egy kis édességet, egész napra legyőzöd a csokoládé utáni sóvárgást. Halmozd az élvezeteket a banáncsónak reggeli változatával! Vágj félbe egy banánt hosszában, helyezd őket egymás mellé egy tányérra. Kend meg egy kis mogyoróvajjal, öntsd nyakon joghurttal és egy kevés csokoládésziruppal. A tetejét szórd meg alacsony zsírtartalmú müzlivel. Garantált az egészséges energiabomba reggelire.

banancsok7.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X