Főoldal > DIÉTA > 7 egyszerű tipp, amellyel 100 kalóriát spórolhatsz

7 egyszerű tipp, amellyel 100 kalóriát spórolhatsz

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

A következő egyszerű megoldásokkal úgy spórolhatsz a kalóriákon, hogy az fel sem tűnik majd, hiszen nem kell

A következő egyszerű megoldásokkal úgy spórolhatsz a kalóriákon, hogy az fel sem tűnik majd, hiszen nem kell lemondanod kedvenc ételeidről. Valósíts meg naponta csupán egyetlenegy trükköt, ez heti szinten már 700 kalóriát jelent. Gondolj bele, a következő partin így lelkiismeret-furdalás nélkül megihatsz két pohár bort és ehetsz hozzá egy nagy szelet pitét. Természetesen fokozhatod a hatást úgy, hogy naponta több tippet bevetsz, mindez csak rajtad múlik.

Rendeld a kávéd zsírszegény tejjel!

Kérd a kávéd csak zsírszegény tejjel, ahelyett, hogy a szokásos tejszínes-cukros változatot raknák eléd. A normál, 3 dl-es adagnál ez már 100 kalóriát jelent. Ha nem szereted a keserű kávét, ezért szükséged van édesítőre, akkor kérd steviával, vagy ha nem tartanak, akkor legrosszabb esetben mesterséges édesítőszerrel.

Egyél angol muffint bagel helyett!

Ezzel a kis trükkel egy 10 cm-es átmérőjű bagel esetén 100 kalóriát spórolhatsz, sőt egy nagyobb darabnál még többet is. Tegyél az angol muffinra mogyoróvajat és néhány szelet banánt, így fehérjében, rostban és szívvédő, egészséges zsírban gazdag reggelit kapsz.

muffin2.jpg ()Felejtsd el a chipset, rágcsálj popcornt!

Néhány, újfajta chips nem olyan ártalmas az egészségedre, de a kalóriára is érdemes figyelni. Egy átlagos zacskó chips 210 kcal-t rejt. Három csészényi levegőn pattogtatott popcornnal (ami teljes szénhidrát!), már felére csökkentetted a kalóriákat, hiszen csak 90 van benne.

A szendvicsedre ne tedd rá a tetejét!

Meglátod, az egyszeletes, nyitott tetejű szendvics még finomabb is, mint a 2 szeletből álló. Jobban érzed majd a hozzávalók finom ízét, hiszen a belevaló a lényeg, ráadásul így több zöldséget tudsz ráhalmozni.

Cseréld a majonézt mustárra!

Csupán egy teáskanál majonéz már 90 kalóriát tartalmaz, ennél pedig biztosan többet használsz egy étkezés során. A mustár is finom ízt ad az ételeidnek, de egy teáskanálnyi adagban csak 10 kalória van, ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható különbség.

Csemegézz héjas borsót banán helyett!

Ha tartalmasabbá akarod tenni a szegényes szendvicses étkezésedet, banán helyett egyél héjas borsót. Tudjuk, hogy a banán egészséges, nagyszerű kálium és B-vitamin forrás, de fájdalommentesen spórolhatsz 100 kalóriát, ha félcsészényi héjas zöldborsót eszel a szendvicsedhez egy méretes banán helyett.

Felezd a rizs mennyiségét!

Egy csészényi (200 g) rizs valójában két adag köret. Ha csak napi 1200 kalóriát eszel, amely a legkevesebb napi kalóriamennyiség, ami még egészséges, akkor is 6 adag gabonát ehetsz naponta. Azonban, ha kalóriát akarsz spórolni, akkor a sovány hús vagy a serpenyős zöldségek mellé felezd el a köret mennyiségét.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X