Főoldal > DIÉTA > Fitspiration – Klikkelj, olvasd, töltsd le!

Fitspiration – Klikkelj, olvasd, töltsd le!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Hanem inspirációt gyűjtesz ahhoz, hogy minél vitálisabban teljenek a következő órák. Az új trend

Hanem inspirációt gyűjtesz ahhoz, hogy minél vitálisabban teljenek a következő órák. Az új trend azt hirdeti: dolgozz meg keményen a jó alakért! 

Amerikában gombamód terjednek a fitspiration blogok, amelyek azt sugallják: a sportolásra fordított idő olyan befektetés, amely megtérül. Itthon is megkezdte hódítását ez az irányzat, amit csak üdvözölni tudunk, hiszen kutatások szerint a hazai lakosság fele soha nem sportol.

Mozdulj!

fitspiration2.jpg ()A tükör előtt kockás hasú lány áll derekánál lehajtogatott tréningnadrágban, hogy jól láthatóak legyenek tökéletesen megformált idomai. Kezében a mobilja, ugyanis éppen saját magát fotózza, hogy másokat is arra inspiráljon: tegyenek a testükért. A tónusos izomzat, a csábítóan edzett formák elérhetőek – ezt hirdetik a photoshopmentes képek. Emellett edzéstervek, receptek, motivációs idézetek, gyakorlatsorok, cikkrészletek, „ilyen volt-ilyen lett” sorozatok sorjáznak az interneten bárki számára elérhető naplókban, melyek a valós teljesítmény jelenik meg értékként.

fitspiration4.jpg ()Ezekben a blogokban lemondásról, izomlázról, csoki utáni sóvárgásról csak ritkán esik szó. Akit magával ragad a fitspiration, az képes sok mindent alárendelni annak, hogy elnyerje a sportosan vonzó testet. A változást, a saját erőfeszítéseket és az átvett segítő praktikákat látva sokak erőt merítenek. Könnyű függővé is válni, hiszen az inspiráció gyorsan és nagy mennyiségben érkezik. Ezeken a mikroblogokon pillanatok alatt közzétehető bármilyen tartalom – szöveg, kép, zene, videó. A posztolás folyamatát is úgy alakították ki, hogy a felhasználó azonnal kiválaszthassa a megosztani kívánt tartalomnak megfelelő formát.

A változás üzemanyaga

A testünknek mozgásra van szüksége, így lettünk programozva sok-sok évvel ezelőtt. A megszokások ereje azonban hatalmas: a kanapéról felállni, és az esőben edzeni indulni, vagy éppen egy órával korábban felkelni nem könnyű, ehhez bizony igazán nagy adag motiváció kell, amihez muníciót szolgáltathatnak az ösztönző fitspiration tartalmak. A meglehetősen nagy kínálatban kedvedre válogathatsz, ötleteket meríthetsz, sorstársakra találhatsz, új szokásaidat fit.jpg ()pedig szinte észrevétlenül építheted be a mindennapokba. Ha pedig alábbhagyna a lelkesedés, és az aktuális edzés helyett jobban esne inkább a kedvenc sorozatodat nézni, akár a metrón ülve is feltöltheted magad pozitív, testmozgásra, egészséges életvitelre biztató gondolatokkal. A kemény munkáért mindig kárpótol az edzés utáni kellemes fáradtság, a remek közérzet és az önmagad iránt érzett büszkeség, hogy megint tettél valamit magadért, és nem a könnyebb utat választottad.

Tipp: Ha kezdő vagy, az edzéshez eleinte érdemes a netes tartalmakon kívül edző, életmód coach, régóta sportoló barát, ismerős tapasztalataira, útmutatásaira is támaszkodnod.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X