Főoldal > DIÉTA > Így maradj egészséges a tanév alatt!

Így maradj egészséges a tanév alatt!

egészségiskolatanév
0

Írta: and

Vége a felhőtlen nyárnak, kezdődik egy újabb tanév. Aki iskolába jár, okosan be kell osztania az idej&eacute

Vége a felhőtlen nyárnak, kezdődik egy újabb tanév. Aki iskolába jár, okosan be kell osztania az idejét, ha fitt szeretne maradni az előadások, szemináriumok, zárthelyik és vizsgák között. Vesd be a következő tippjeinket, hogy könnyedén átvészeld az előtted álló időszakot. Hidd el, a szervezeted később is meghálálja!

Használd a lábaidat!

Akkor is, ha ez azt jelenti, hogy így több időt vesz igénybe a közlekedés. Menj suliba gyalog vagy biciklivel! Ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy extra kalóriát égess el, és növeld a pulzusszámodat. Az épületben pedig lift helyett használd a lépcsőt. Mozgasd meg magad, amikor csak alkalmad nyílik rá!

Válaszd a vizet!

Ahogy a legtöbb fiatalnak, valószínűleg neked is a kóla a legjobb barátod. Gondold újra! Ez a cukros ital egyike azon kevés „élelmiszereknek” a világon, amelyeknek nulla a tápanyagtartalma, beleértve a diétás változatot is. Válaszd inkább a vizet, ha oltani szeretnéd a szomjadat, ez hidratálja a leginkább a testedet.

Legyél aktív, és használd ki az erőforrásaidat!

Sokan feleslegesnek tartják a testnevelés órákat, és ha lehet, inkább ellógják vagy leadják a tárgyat. Pedig ez a legegyszerűbb módja, hogy heti két edzésed már alapjáraton meglegyen, ráadásul drága edzőtermi bérletet sem kell vásárolnod. Sőt mindezt iskolaidőben teheted, így nem veszítesz a szabadidődből.

tanev2.jpg ()Ne hagyj ki étkezést!

Amikor szigorú órarend szerint élsz, mindig tudod, hogy mikor fogsz végezni, mikor van szüneted, akkor könnyebben tudod kialakítani az étkezési menetendedet is. Mindig kezdd a napot bőséges reggelivel, ez az üzemanyag az agyadnak, és az anyagcseréd is rendben be fog indulni. Ha kihagysz egy étkezést, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy később többet eszel majd, vagy inkább a gyorséttermeket választod.

Aludj!

Persze, rengeteget fogsz bulizni, de semmi sem fontosabb egy iskolásnak, mint a minőségi éjszakai alvás. Hagyj elegendő időt pihenésre a szervezetednek, hogy feltöltődhess, és jó legyen a teljesítményed. Nincs rosszabb, mint betegen vergődni otthon, miközben a többiek vígan mulatnak.

Csak óvatosan az alkohollal!

Az alkoholos italok, különösen az olcsó sörök és rövidek a legnagyobb bűnösök a retteget súlygyarapodásban. Igyál kevesebbet, szánj rá inkább egy kicsit több pénzt, és dönts a minőségi alkoholok mellett! Különösen azért, mert így a másnaposságot is elkerülheted.

Tanulj az edzőteremben!

Pattanj fel a szobabiciklire vagy az elliptikus trénerre! Mindkettő tökéletesen alkalmas rá, hogy elolvasd rajta a kötelező olvasmányt, vagy tanulj a másnapi zh-ra. Így értékes időt spórolhatsz.

Ne add fel!

Ha látod, hogy az összes barátod hanyagolja a tanulást, folyamatosan alkoholszagot áraszt és kihagyja az edzéseket, neked akkor sem kell követned a példájukat! Csak azért, mert mások úgy döntöttek, hogy így élnek, te maradhatsz normális.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X