Főoldal > DIÉTA > 6 mennyei szénhidrátszegény édesség recept

6 mennyei szénhidrátszegény édesség recept

diétaegészséggasztroreceptszénhidrát
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! A legnehezebb helyzetben talán azok az &eacute

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

A legnehezebb helyzetben talán azok az édességimádók vannak, akik fogyózni szeretnének, pedig sokszor elég csak egy kis odafigyelés, hogy ne kelljen lemondani a finomságokról. A most következő receptek attól szenzációsak, hogy könnyen elkészíthetők és liszt helyett az élelmi rostokban, nyomelemekben gazdag zabkorpából készíthetők.

1. Fahéjas-szilvás reggeli

Hozzávalók  (1 főre):

90 g joghurt
10 dkg sovány túró
1 teáskanál xilit
2 ek. zabkorpa
2 db szilva
fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

Egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és már tálalhatod is a gusztusos egészséges nasit!

Wellness Cafe tipp: bármilyen szezongyümölcsből megcsinálhatod.

2. Túrós-zabkorpás-csokis muffin

Hozzávalók:

1,5 bögre zabkorpa
1 csomag sütőpor (vagy élesztő)
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 g étcsokoládé (darálva)
0,5 kávéskanál só
2 db tojás
200 g sovány túró
250 ml görög joghurt (2 pohárnyi)

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a zabkorpát, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a csokidarabokat, míg egy másikban a folyékony összetevőket, így a sovány túrót, a görög joghurtot és a tojásokat dolgozd össze. Ezután öntsd össze és alaposan kutyuld el a hozzávalókat, majd töltsd bele a muffin formákba. Végül süsd 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig. Ha túl omlósnak találod, hagyd kihűlni, majd tedd néhány órára a hűtőbe, hogy tökéletes legyen az állaga.

3. Reform amerikai palacsinta

Hozzávalók:

100 g zabpehelyliszt
100 g zabpehely
100 g zabkorpa
5 dkg szójaliszt
2 db tojás
3,5 dl zsírszegény tej
20 csepp édesítőszer (vagy ízlés szerint)
0,5 csomag sütőpor

Előkészítés:

Keverj össze minden összetevőt és hagyd pihenni 1-2 órát. Ezt követően a felmelegített serpenyőbe mérj tenyérnyi adagokat, és süsd ki őket. (Ha  buborékosodni kezd a teteje, az oldala pedig láthatóan pirul, fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is, kb. fél percig.) Tálalhatod is, kínálj mellé diabetikus lekvárt, pudingot.

gomboc2.jpg ()4. Szilvás gombóc másképp

Hozzávalók:

100 g durvára darált zabpehelyliszt
50 g zabkorpa
300 g sovány túró
50 g vaníliás fehérjepor
2 db tojás
30 dkg szilva
2 kávéskanál fahéj
ízlés szerint folyékony édesítőszer
1 dl víz

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forralni. Közben magozd ki, vágd félbe a szilvákat és szórd meg őket egy kis fahéjjal (és ha kell édesítővel). A túrót dolgozd össze a zabpehellyel, a zabkorpával, a tojásokkal, az édesítővel, a fehérjeporral és a fahéjjal. Adagold bele a vizet, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy szépen összeálljon. (Ha túl hígnak találod a tésztát, tegyél még bele zablisztet, ha túl sűrűnek, akkor egy kis vizet önts hozzá, hogy rugalmas, könnyen megdolgozható tésztát kapj.) Ha kész, gyúrj golyókat belőle úgy, hogy a közepére teszel egy fél szilvaszemet, majd dobd a lobogó vízbe. Ha feljön a gombóc a tetejére, akkor vedd ki kanállal és hempergesd zabkorpa, búzacsíra és pici fahéj keverékébe. Melegen tálalhatod. 

5. Cukkinis-diós diétás süti

Hozzávalók:

2 db tojás
30 dkg cukkini
7 dkg zabkorpa
10 dkg darált dió
3 dkg mazsola
1,25 dl görög joghurt
1 csomag sütőpor
édesítőszer ízlés szerint
1 csipet só

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd le a végeit és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. A mazsolákat kevés vízbe áztasd be. Közben a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a reszelt cukkinivel, a darált dióval, a zabkorpával, az édesítővel és a joghurttal keverd össze. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a cukkinis masszába, amihez adagold hozzá a lecsepegtetett mazsolákat is. Ezután öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb. 25-30 perc alatt. (Tűpróbával ellenőrizheted az állagát.) Ha langyosra hűlt, kockázd fel és tálalhatod is.

6. Almás-zabpelyhes süti

Hozzávalók:

0,5 kg zabpehely
1 kg reszelt alma
annyi light margarin, amennyit a zabpehely felvesz
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
ízlés szerint édesítőszer
1 tk. fahéj

Elkészítés:

Keverd össze a fél kiló zabpelyhet annyi light margarinnal, hogy sűrű, kenhető masszát kapj. Ízesítsd egy citrom reszelt héjával és egy vaníliarúd kikapart belsejével, majd dolgozz hozzá egy kiló lereszelt almát, ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert és egy teáskanál fahéjat. Az elkészült masszát öntsd magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét borítsd be almaszeletekkel, és közepes lángon süsd körülbelül 20 percig.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X