Főoldal > DIÉTA > Két bűntudatmentes meggyes süti recept

Két bűntudatmentes meggyes süti recept

fagyasztottgasztromeggyreceptsütemény
0

Írta: and

Zabpelyhes-meggyes szelet Hozzávalók: 1,5 pohár liszt2 pohár zabpehely1 pohár barnacukor1 pohár sü

Zabpelyhes-meggyes szelet

Hozzávalók:

1,5 pohár liszt
2 pohár zabpehely
1 pohár barnacukor
1 pohár sütőmargarin
2 ml szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
150 g stevia
60 dkg fagyasztott meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
Pár csepp mandulalikőr
2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A már kiolvadt meggyet sztíviával, citromlével és fahéjjal feltesszük főzni. Ha elkezd forrni, tegyük hozzá a keményítőt, hogy sűrű állagú szósz kapjunk. Vegyük le a tűzről, majd a pikánsabb íz érdekében adjunk hozzá pár cseppnyi mandulalikőrt. A tészta alapanyagait (liszt, zabpehely, cukor, margarin, szódabikarbóna és vaníliás cukor) egy keverőtálban dolgozzuk össze, hogy morzsás tésztát kapjunk. A kivajazott tepsibe rakjuk bele a tészta felét, majd erre öntsük rá a már elkészített meggyszószt, az utolsó réteg a tészta másik fele legyen. Előmelegített sütőben 25 percig süssük 170 fokon.

cherry2.jpg ()Meggyes-túrós sütemény

Hozzávalók:

25 dkg zsírszegény túró
2 db tojás és 1 tojás sárgája
5 evőkanál xilit
2 evőkanál mandulaliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg meggy
2 evőkanál görög joghurt
2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A túrót a xilittel és a 2 egész tojással alaposan kikeverjük, majd a mandulalisztet a szódabikarbónával együtt hozzáadjuk. Egy sütőpapírral kibélelt piteformába öntsük be az így elkészült masszát, a tetejébe pedig nyomkodjuk bele a már kiolvasztott meggyeket. A görög joghurtot a tojás sárgájával és a fahéjjal elkeverjük, és az egész tetejére csorgatjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük 15 percig, vagy addig, amíg a teteje halványbarna nem lesz.

Wellness Café tipp: a sütikhez ne befőttből használd fel a meggyet, mert ezekhez rengeteg cukrot adnak hozzá a tartósítás miatt. Ha a szükséges gyümölcsnek épp nincs itt a szezonja, válaszd mindig a fagyasztott termékeket, mert a fagyasztás önmagában tartósít. Így biztos lehetsz benne, hogy a napsütötte finom ízek és a gyümölcsökben rejlő tápanyagok mindenféle adalékanyag nélkül, maximálisan elérhetőek lesznek számodra egész évben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X