Főoldal > DIÉTA > Egyszerű trükkök – Kalóriacsökkentő program indul!

Egyszerű trükkök – Kalóriacsökkentő program indul!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Így nyerj plusz energiát a mindennapokra! Szeged nyerte az V. Theodora Magyar Kupát Nemrég még kalóriat&

Így nyerj plusz energiát a mindennapokra!

Szeged nyerte az V. Theodora Magyar Kupát

Nemrég még kalóriatáblázatokkal és részletes étrenddel vágtál neki a fogyókúrádnak, mostanra viszont sikítani tudnál az állandó számolgatástól? Hidd el, nem vagy ezzel egyedül, a kalóriaszámolás sokszor elveszi az étkezések örömét és a diétázók életkedvét. Nem is kell folyton fejben osztanod-szoroznod, az is elég, ha minden étkezésnél csökkented a kalóriabeviteled néhány hozzávaló kicserélésével. Erre mutatunk most pár egyszerű példát:

REGGELI

– 104 kalória: A tükörtojás mellé a sonka helyett válassz füstölt lazacot!

– 113 kalória: A natúr joghurtodat ezúttal ne mézzel édesítsd, hanem keverj hozzá pár szem áfonyát. Az áfonyától nem csak finomabb, hanem egészségesebb is lesz a reggelid, mivel tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

– 165 kalória: Ha egy szendviccsel szoktad indítani a napod, figyelj rá, hogy milyen pékárút használsz. A sima bagel helyett válaszd az angol muffint (amerikai zsömlét), amit házilag is elkészíthetsz, vagy teljes kiőrlésű zsemlét.

EBÉD

– 104 kalória: Tudjuk, nehéz ellenállni a mézes-mustáros szósznak a szendvicsed vagy salid tetejére, de inkább próbáld ki a dijoni mustárt. A csípős ételek különben is felpörgetik az anyagcserédet, így ez duplán jó csere.

– 112 kalória: Szereted a mediterrán ízesítésű salátaönteteket? A boltban kapható helyett készítsd el ezt a házi variációt: keverj össze 4 evőkanál citromlét egy csipet oregánóval és bazsalikommal.

– 126 kalória: Még a sajtokról sem kell lemondanod, de jobb, ha a cheddar sajt helyett kipróbálod valamelyik karakteresebb svájci sajtot, amikből zsírszegény változat is létezik.

kaloria2.jpg ()UZSONNA

– 114 kalória: Ne engedj a csipszes zacskó csábításának, nassolj helyette egy kis natúr pattogatott kukoricát!

– 122 kalória: Inkább almaszeleteket rágcsálj, mint kekszet sajttal.

– 124 kalória: Túró rudi helyett egy müzliszeletet kapj be munkából hazafelé menet. Így edzés előtt még egy kis extra energialöketet is adsz szervezetednek.

VACSORA

– 161 kalória: A tejszínes-sajtos szósz helyett válaszd a paradicsomos marinaraszószt a spagettidre (ami persze teljes kiőrlésű legyen).

– 250 kalória: Próbáld ki a sushi diétás változatát: a fehér rizs helyett tekerd uborkaszeletekbe a halakat és zöldségeket!

– 280 kalória: Ha már semmiképp nem tudsz ellenállni a pizzának, legalább vékony tésztájút rendelj, ugyanis a vastag tésztájú majdnem kétszer annyi kalóriát tartalmaz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X