Főoldal > DIÉTA > Habos-babos, mégsem hizlal

Habos-babos, mégsem hizlal

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

1. Madártej-szeletek Hozzávalók: Tésztához: 8 tojás fehérje8 ek. édesítőszer8 ek.

1. Madártej-szeletek

Hozzávalók:

Tésztához:

8 tojás fehérje
8 ek. édesítőszer
8 ek. liszt
1 tk. sütőpor

Krémhez:

8 tojás sárgája
4 ek. édesítőszer + 10 dkg édesítőszer
5 ek. vanília ízű pudingpor
4 dl tej
18 dkg margarin
ízlés szerint vanília aroma

Tetejére:

4 dl tejszín
1 cs. habfixáló
½ tábla dietetikus tejcsokoládé

Elkészítés:

A  tészta: Verd habbá a 8 tojás fehérjét a 8 evőkanál édesítőszerrel. Majd 8 evőkanállisztben keverj el 1 teáskanál sütőport, majd add a kemény habhoz és süsd meg.

A  krém: Keverd el a 8 tojás sárgáját, a 4 evőkanál édesítőszert és az 5 evőkanál vanília ízű pudingport 4 dl tejben, majd főzd sűrűre és hűtsd ki. (Ha nem akarod, hogy leégjen, használj teflon edényt.) Ezutépviselőfánkán 18 dkg margarint jó alaposan keverj el 10 dkg édesítőszerrel, majd add a kihűlt krémhez és ízlés szerint ízesítsd még vanília aromával. Végül a masszát simítsd rá a tésztára.

Tetejére: Verd kemény habbá a 4dl tejet és az egy csomag habfixálót, tedd a tetejére és szórd meg csokireszelékkel.

kremes2.jpg ()2. Képviselő fánk

Hozzávalók:

Tészta:
½  l víz
11 dkg vaj
csipet só
22 dkg liszt
7 tojás sárgája
5 tojás fehérje

Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 tojás sárgája
ízlés szerint 5-7 db édesítő tabletta
2- 3 dl habtejszín

Elkészítés:

Vanília krém: Keverj el 1 csomag vaníliás pudingport egy kevés tejjel (a 3 dl tejből vedd ki), majd kavard bele az 1 tojás sárgáját és öntsd fel a többi tejjel. Majd folyamatos keverés mellett főzd meg, közben pedig adj hozzá kb. 5 db édesítőtablettát.

Tészta: Keverd el a  ½ liter vizet a 11 dkg vajjal és egy kis sóval, majd forrald fel. Folytonos keverés mellett szórd bele a 22 dkg lisztet és főzd addig, míg elválik az edény falától. Ekkor a tűzről levéve hagyd hűlni, majd egyenként kavarj hozzá 7 tojás sárgáját, utána pedig az 5 tojás keményre vert habját. Ezután szilikonos sütőpapírral borított tepsibe halmozz nyomózsák segítségével dió nagyságú csomókat. Aztán kend le felvert tojással, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd magas lángon kb. 15 percig úgy, hogy ne nyisd ki a sütő ajtaját (különben összeseik a tészta).

Ha kisült a tészta, hagyd kihűlni, majd mindegyik tészta-halom tetejét vágd le éles késsel és az üreges részt töltsd meg vanília krémmel és egy kevés tejszínhabbal. Végül tedd vissza a tetejét.

3. Amerikai krémes

Hozzávalók:

Tésztához:

7 tojás sárgája
18 dkg édesítőszer
13 ek. víz
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó

Krémhez:

7 tojás fehérje
3 ek. édesítőszer
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej

Díszítéshez:
3 – 4 dl habtejszín
reszelt diabetikus tejcsokoládé

Elkészítés:

Tészta:Keverd jó habosra a tojássárgáját az édesítőszerrel és a vízzel. Tedd a lisztbe a sütőport és a kakaót, kavard össze, majd öntsd a tojásos masszához. Tedd bezsírozott, lisztezett tepsibe, süsd ki előmelegített sütőben, közben elkészítheted a krémet.

Krém: Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd add hozzá a 3 evőkanál édesítőszert és verd  tovább. A tejből és a pudingporból főzz kemény pudingot, és a forró pudingba kavard bele a tojáshabot (óvatosan, hogy ne törjön össze a hab).

Ha a tészta kisült, vedd ki a sütőből és egyenletesen simítsd rá a tésztára a pudingos habot, majd tedd vissza még 10-15 percre. Ha kész, várd meg míg kihűl. Ekkor óvatosan kicsúsztathatod a tepsiből egy tálcára. Végül simítsd szét a tetején a fölvert habot és reszelj rá csokit.   

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X