Főoldal > DIÉTA > Készülj el gyorsan az ünnepi menüvel!

Készülj el gyorsan az ünnepi menüvel!

gasztrokarácsonymenüreceptünnep
0

Írta:

Veled is előfordult már, hogy hetek óta vártad a karácsonyt, hogy végre lazíthass egy kicsit, de helyette inkább folyton a konyhában sürgölődtél, ugye?

Ilyenkor biztos azt kívántad, bárcsak lenne egy szorgos segítő angyalod, aki varázsütésre elkészítené az ünnepi fogásokat. Nos, konyhatündérekkel idén sem tudunk szolgálni, de akár hiszed, akár nem, a mélyfagyasztott termékek is segíthetnek ugyanígy időt spórolni. Ne izgulj, ha ezekből jó minőségűt választasz, a vendégek észre sem fogják venni a különbséget!

Az ünnepi nagybevásárlásnál ezért nézz körül a fagyasztópultnál is, hogy később bevethesd az alábbi időspóroló trükköket:

– A gyorsfagyasztott zöldségmixek tökéletesek a zöldségköretekhez és húsok töltelékéhez is. Forró vízben hamar kiengednek, és a pucolással, darabolással sem kell bajlódnod, így a kupi is kisebb lesz a konyhában. Ráadásul nem csak a szezonzöldségek közül válogathatsz, viszont ugyanolyan friss ízűek, mintha most vetted volna őket a piacon.

– De levesekhez is használhatsz mélyfagyasztott zöldségeket, hiszen ma már kapható kifejezetten leveszöldség-válogatás is. Ha pedig édes levest terveztél az ünnepi menübe, akkor gyorsfagyasztott gyümölcsökből, joghurtból és tejből pillanatok alatt el is készítheted.

unnepi2.jpg ()

– Ha igazi gourmet-menüsort készítesz, de gyerekek is lesznek a vendégségben, nekik készíts külön valami egyszerűbb fogást. A mélyfagyasztott húsételeket (például bélszínrolót vagy kis fasírtfalatokat) biztosan imádni fogják, te pedig egyszerűen bedobhatod a sütőbe, míg a többi, bonyolultabb ételt készíted.

– A gyerkőcök (vagy akár váratlanul betoppant vendégek) miatt nem árt, ha édes gombócokból is beraktárazol. Ha valami desszertre vágynak, csak főzz ki gyorsan pár szilvás vagy barackos gombócot. Ez a villám-édesség szinte magától elkészül, te pedig addig is pihenhetsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X