Főoldal > DIÉTA > Diéta az új, sovány énedért

Diéta az új, sovány énedért

diétafogyókúragasztroreceptsovány
0

Írta: and

Január 1-je után a kalóriák újra elkezdenek számítani. Elfogynak a kifogások, amiért

Január 1-je után a kalóriák újra elkezdenek számítani. Elfogynak a kifogások, amiért reggelire fenyőfa formájú mézeskalácsot falatozol, és töltött káposztát eszel ebédre, akár több tányérral is. Ahogy az ünnepi evészeteknek vége, szükséged lesz egy igazán hatásos fogyókúrára. Ezért megosztunk veled egy könnyen kivitelezhető, mágikus összetevőkből álló diétát, amely tudományos alapon ad lendületet a fogyásban. Egyél naponta 1300-1500 kalóriát, és fogyj 6 kg-ot 6 hét alatt, mindezt étkezés nélkül!

Paradicsomos és fetás frittata (300 kcal/adag)

Verj fel egy tálkában 1 teljes tojást, 2 tojásfehérjét, félcsészényi feldarabolt paradicsomot és pár kockányi szétmorzsolt fetasajtot. Süsd közepes hőfokon egy serpenyőben, míg a tojás megszilárdul. Utána fordítsd meg és a másik oldalát is süsd át kb. 2 percig. Tálald egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, amelyre rakhatsz 2 teáskanálnyi szójamargarint is.

Fogyasztó faktor: a tojás kitűnő választás reggelire. Ha fehérjével kezded a napot, sokáig jóllakottnak érzed magad, fehérjetartalma segít a szálkásan izmos testalkat elérésében. 

lencse2.jpg ()Currys lencseleves pitával (400 kcal/adag)

Piríts meg egy fél fej fokhagymát olajon, majd add hozzá a vörös lencsét (hamarabb puhul, mint a hagyományos). Amikor már kezd megpuhulni, egy részét turmixold le botmixerrel, majd a lábosba visszatéve adj hozzá 2 teáskanálnyi görög joghurtot. Szervírozd teljes kiőrlésű pitával, az ínyencek rakhatnak mellé egy kisebb fürt szőlőt is.

Fogyasztó faktor: egyél mindig levest, mert így a többi ételből 20%-kal kevesebb kalóriát viszel majd be, mintha kihagytad volna a levest. Hogy miért? Kitűnően telít, különösen pitával, így akár főételként is eheted. Mindez akár 4-6 kg fogyást eredményezhet évente.

Mézes-pekándiós zabkása málnával (300 kcal/adag)

Főzz meg egy félcsészényi zabpelyhet vízben, majd tegyél rá 2 teáskanál mézet, 2 teáskanálnyi aprított pekándiót és ¾ csészényi kiolvasztott mirelit málnát.

Fogyasztó faktor: a zabkása segít, hogy megszabadulj a hasi zsírtól és a puffadástól. Egy friss kutatás szerint, azok, akik olyan teljes kiőrlésű gabonákat fogyasztottak, mint amilyen a zabpehely is, jóval többet fogytak testük középső részéből, mint azok, akik továbbra is ragaszkodtak a finomított szénhidrátokhoz.

Ropogós kenyér parmezánnal és fügével (190 kcal/adag)

Vegyél ki a csomagolásból két szelet ropogós kenyeret, amilyen a wasa is, és tegyél rá vékonyan szeletelt parmezánt és 2 darabolt fügét.

Fogyasztó faktor: az olyan aromás feltétek, mint a parmezán, segít, hogy élvezd a diétás ételeket, és hogy kevesebbet egyél.

Almaszeletek mandulával (190 kcal/adag)

Szeletelj fel egy almát, és adj hozzá kb. 15 szem mandulát. Ez egy igen egyszerű, de kiváló délutáni snack, amikor megéhezel és édességre vágysz.

Fogyasztó faktor: azok a nők, akik naponta ettek almát, 1 kilót fogytak 10 hét alatt, egy kutatás során. Mindez nem sok, ám érdemes hozzátenni, hogy semmi mást nem változtattak megszokott étkezési szokásaikon. A napi almád mandulával turbózhatod fel, amely extra fehérje- és rostbevitelt ad a szervezetednek.

Müzlis-joghurtos parfé gránátalmával (200 kcal/adag)

Tegyél egy áttetsző pohárba egy adag zsírszegény áfonyajoghurtot, 2 csésze cukrozatlan, teljes kiőrlésű müzlit és negyed csésze gránátalma magot.

Fogyasztó faktor: a reggeli gabonapehely segít, hogy elérd az álomalakod. A vitaminnal dúsított pelyhek növelik a B6-vitamin bevitelt, ami segít, hogy megtartsd a sovány izomszöveteket, miközben a zsírtól megszabadulsz, állítja egy friss spanyol kutatás.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X