Főoldal > DIÉTA > – 19 kiló: “50 év felett jobban érzem magam, mint valaha”

– 19 kiló: “50 év felett jobban érzem magam, mint valaha”

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Névjegy Név: Joanne HickoxKora: 57 évMagassága: 155 cmKorábbi testsúlya: 77 kgJelenlegi testsúlya: 58

Névjegy

Név: Joanne Hickox
Kora: 57 év
Magassága: 155 cm
Korábbi testsúlya: 77 kg
Jelenlegi testsúlya: 58 kg
Foglalkozása: banki ügyintéző
Kedvenc gyakorlata: hídtartás
Kedvenc étele: kukoricás tortilla chips humusszal

Leszámolás a kifogásokkal

Egy nő sem szereti elismerni, hogy a férjének van igaza, de ezúttal Joanne Hickox nem bánta ezt. „Mindig azt hangoztattam, hogy nem viselhetem azt a ruhát vagy épp farmert, mert vékonyabb nőkre tervezték, de el kellett fogadnom, hogy a férjemnek volt igaza”- ismeri be Joanne, akinek a férje is nagyon élvezte, amikor feleségének korábbi 44-es méretű ruhatárát lecserélték 36-osra, miután Joanne 19 kilót fogyott. Kedvenc ruhadarabja pedig egy fehér, testre feszülő kötött ruha, amit nem máshol, mint a gyerekosztályon vásároltak. „Nagyon élvezem a shoppingolást!”- lelkesedik most már a feleség is.

Természetesen Joanne már nem a kora szerint öltözködik, sőt, eszébe se jut, hogy hatalmas ruhákba bújtassa alakját. El sem hinnénk róla, hogy korábban jojódiétáiról volt híres, a mozgást pedig messziről kerülte. „Két éve vettem egy taposógépet, de sosem használtam.” Mindig duci volt, egészen addig, míg a lánya be nem jelentette az esküvőjét. Szeretett volna csinos lenni a nagy eseményen, hiszen tudta, hogy a mennyasszony anyjaként rá is sok szem fog szegeződni. Abbahagyta a kifogások keresését, és elkezdett boot camp edzésekre járni.

A csapat inspiráló ereje

Joanne legnagyobb kihívásával rögtön az életmódváltás legelején szembesült. Megrémítette a vékony 20-asok látványa az edzéseken, ezért már az első hét után fel akarta adni a testmozgást. „Ma már nagyon boldog vagyok, hogy végül mégis maradtam, és hatalmas büszkeséggel tölt el a tudat, hogy mindent meg tudok csinálni, amit a nálam sokkal fiatalabbak” – meséli sugárzó arccal. Kardió, különböző sportgyakorlatok, plyometrics, súlyzós gyakorlatok és Tabata edzésmódszer kombinációiból épül fel az edzésterve. Mindennek hatására Joanne lefaragta derékbőségét, növelte az energiaszintjét, az edzéseken résztvevők pedig hozzásegítették a sikerhez. „Sokkal könnyebb megcsinálni a legutolsó gyakorlatot is, amikor 30 nő ugyanazt csinálja.”

joanne2.jpg ()A diéta újragondolása

Rájött, hogy az életmódváltáshoz nem újabb diétára van szüksége, hanem arra, hogy megtanuljon egészségesen étkezni. „Meglepődtem, amikor olyan ételekről derült ki, hogy mégsem jók, amelyeket eddig egészségesnek hittem, akár a cukorral telepakolt gyümölcsjoghurt.” De nem ez volt az egyetlen, amely felnyitotta a szemét. Amikor lecserélte a hatalmas, feldolgozott adagokat tiszta ételekre, valójában többet evett és gyakrabban. Természetesen nem kerülték el a bűnös ételek csábításai, de akaraterővel hátat fordított a cukrászdáknak. „Az embernek meg kell tanulnia kiállni magáért, megtanulva, hogy mi az, ami igazán jót tesz a szervezetének.”

A mentális hatalom

Ma, 19 kilóval vékonyabban, 4 ruhamérettel kevesebbel, tónusos alkattal, rájött, hogy minden fejben dől el. „Hagyj fel a kifogásokkal, mint én, csak állj fel, és csináld! Ha valamit igazán akarsz, az nem lehet lehetetlen!”

Fogyókúrás titkai

Joanne három alapvető szabályhoz ragaszkodott életmódváltása alatt:

1. Kelj fel és tornázz! Hogy rendszeresen be tudja iktatni az edzéseket, 5:30-kor kel.

2. Figyelj a hozzáállásodra! Ha elhatározza, hogy meg tudja csinálni, akkor mindennel végez, és mindent elér, amit csak akar.

3. Légy türelmes! Ahogy nem egy éjszaka alatt jön fel a túlsúly, úgy egy éjszaka alatt sem lehet leadni.

Az edzés elengedhetetlen kellékei

Joanne rendszeresen jár boot camp órákra, és sosem indul el elegendő ásványvíz, a lábat jól tartó sportcipő és pozitív hozzáállás nélkül.

A többség ereje

Joanne esküszik az edzőtársaira, akiknek többsége feleannyi idős, mint ő. „Mindegy, hogy egyébként milyen életet élünk, mindannyian azért jövünk, hogy egy órát végigmozogjunk és erős, fitt csajok legyünk.” Nagyon kedveli a páros gyakorlatokat is, mint a közös felülés és a boxolás.

Fotó: oxygenmag.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X