Főoldal > DIÉTA > Erre figyelj idén! 2014 legmenőbb diétarendjei

Erre figyelj idén! 2014 legmenőbb diétarendjei

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Állati fehérjék Míg a táplálkozási szakértők és fitneszguruk jó pár &

Állati fehérjék

Míg a táplálkozási szakértők és fitneszguruk jó pár éve arra biztatnak, hogy a fehér húst részesítsd előnyben a vörössel szemben, most ez az elmélet is megdőlni látszik: kiderült, hogy az olyan vadon élő állatok húsában, mint a bölény, a strucc vagy a nyúl, rengeteget értékes fehérje található, a telített zsír-tartalmuk viszont jóval kisebb, mint például a marhahúsé. Szóval ne lepődj meg, ha a jövőben a struccsteak elkészítési módjairól olvasol majd…

Fusion Fitness

Ezt az edzésformát, aminek a népszerűsége egyre csak nő szerte a világon, nem kell bemutatnunk: a FusionFitness, ahogy a neve is mutatja, különféle mozgásformák fúziója során teszi az edzéseidet még hatékonyabbá. Jóga és indoor cycling, boksz és Pilates – a lehetőségek száma végtelen, kombinálj bátran, és érezd jól magad!

A szupergabonák kora

Számos olyan, mostanában tért hódító gabonafajta kerül lassan a boltok polcaira, amelyek közül a legtöbbnek még a nevét se hallottuk soha, viszont a rizs és a zab tökéletes helyettesítői. A quinoa, a teff, az amaránt vagy a freekeh kálcium-, protein-, vas-, kálium-, magnézium- és rosttartalma magasan veri az eddig használatos köretfajtákét, és mindegyikük gluténmentes is. Ide velük!

Technikai újítások

Kalóriaszámláló applikációk a mobilodon, inspiráló képek és idézetek tömkelege a közösségi oldalakon…napról-napra egyre több olyan technikai újítás vesz körül, amik mind arra hívják fel a figyelmedet: ha akarod, sikerülni fog! 2014 hátralévő része is számos ilyen újdonságot tartogat majd, hogy a motivációd egyetlen pillanatra se csökkenjen.

Ki a szabadba

Világszerte egyre többen preferálják a szabadtéri sportokat és edzésformákat, amiknek rengeteg előnyük van a beltériekhez képest, hogy mást ne említsünk, mint a friss levegőt, vagy azt, hogy a futás például egy fillérbe sem kerül…és mennyivel érdekesebb is, mint a négy falat bámulni edzés közben, nem?

diet2.jpg ()Munkahelyi edzésprogramok

Ha a te cégedet még nem kapta el a munkahelyi edzésprogram-őrület, biztos lehetsz benne, hogy hamarosan megtörténik. Ugyanis egyre több munkáltató látja be, hogy az egész napi ülőmunka káros az alkalmazottak számára, így az alagsori fitnesztermeken kívül sok helyen már bevezették az office jógát, az irodai masszázst és a különféle stresszlevezető és átmozgató módszereket.

MovNat

A MovNat egy olyan újfajta tréningforma, ami az emberi izomzat természetes mozgásán alapul. Az erősítő és kondicionáló gyakorlatok ötvözik a séta, a futás, a kerékpározás, valamint a különféle testegyensúly-edzések leghatékonyabb elemeit. A MovNatról bővebben a Wellness magazin május 14-én megjelenő számában olvashatsz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X