Főoldal > DIÉTA > Gyors és egészséges: maximum 400 kalóriás ebédek, percek alatt

Gyors és egészséges: maximum 400 kalóriás ebédek, percek alatt

diétafogyásfogyókúragasztrorecepttáplálkozás
0

Írta: and

Pestós – szárított paradicsomos babsaláta Te is odavagy a pestókért? És azt tudtad, hogy nem

Pestós – szárított paradicsomos babsaláta

Te is odavagy a pestókért? És azt tudtad, hogy nem csak tésztával lehet tálalni őket? Ha kéznél van egy kis üveg pesto, nem kell mást tenned, mint egy evőkanálnyi adagot összekeverni kb. 6 darab szárított paradicsommal, fél csésze fehér babbal és két marék bébispenóttal. Amennyiben száraznak érzed, bolondítsd meg olívaolajjal vagy balzsamecettel, de nyugodtan használhatsz olasz fűszereket is. (245 kcal)

Csirkesaláta pitában

Újra csak azt mondhatjuk: az ég áldja a görögöket! A csirkés pita elkészítése pofonegyszerű, az eredmény pedig ínycsiklandó. Kockázz fel egy fél csirkemellet, és olívaolajon pár per alatt pirítsd fehérre. Vágj szeletekre egy fél almát, majd keverd össze a csirkemellel és egy fél pohár alacsony zsírtartalmú görög joghurttal, és töltsd bele a pitába. Mmm! (344 kcal)

Vegetáriánus mediterrán wrap

A wrap legalább annyi lehetőséget rejt magában, mint a pita, elkészíthető például így: egy fél csésze párolt humuszhoz adj hozzá egy szeletekre vágott paradicsomot, 1 evőkanál fetasajtot és egy marék fekete olívabogyót, majd az egészet töltsd bele a tortillatésztába. Ízletes és tápláló egyszerre. (296 kcal)

Klubsaláta

Ha csináltál már klubszendvicset, akkor ez a sali is gyerekjáték lesz számodra: piríts meg két vékony szelet, zsírtalan pulykamellet és két szelet bacont, majd moss meg alaposan egy nagy marék jégsalátát, szeletelj fel egy közepes paradicsomot, és az egészet keverd össze egy nagy kanál diétás majonézzel. (254 kcal)

salad2.jpg ()Kecskesajtos lencsesaláta kuszkusszal

A lencse nem csupán szilveszterkor használható, főleg, mert irtó finom kiegészítője például a salátáknak: egy fél csésze párolt lencséhez adj hozzá ugyanennyi főtt kuszkuszt, 4-5 darab félbevágott koktélparadicsomot és két evőkanál morzsolt kecskesajtot – aztán várj türelmesen, hátha érkezik az a fizuemelés. (233 kcal)

Vegán pástétom

És hogy mire jó még a lencse? Hát erre: egy fél csészével főzz meg belőle, majd pürésítsd egy villa segítségével. Ezután morzsolj össze 2 evőkanál diót, és keverd el a masszában egy evőkanál olívaolajjal. Az abszolút ízhatás érdekében teljes kiőrlésű kenyérrel és olívabogyóval fogyaszd! (371 kcal)

Szusiszendvics

Elérkezett ez a pillanat is: a szusi már nem csak halból készülhet, hanem, mint ez a recept is mutatja, akár pulykából is. Nincs másra szükséged, mint néhány szelet zsírtalan pulykasonkára, egy fél csésze morzsolt mozzarellára, és egy felaprított, sült kaliforniai paprikára. A hozzávalókat lazán dolgozd össze, és tekerd bele a pulykasonkába úgy, ahogy a szusit szokták. Jó étvágyat! (296 kcal)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X