Nem kell mindennap a biopiacot járnod, vadonatúj diétákra épülő szakácskönyveket bújnod &
Nem kell mindennap a biopiacot járnod, vadonatúj diétákra épülő szakácskönyveket bújnod és minden szabadidődet a főzéssel töltened, hogy a szervezeted számára is értékes táplálék kerüljön a tányérodra. Kis erőfeszítésekkel is sokat tehetsz azért, hogy egészségesebben élj, ezért most ajánlunk neked néhány praktikát, amit bárki meg tud csinálni.
Időspórolós: rövidebb főzés
Minél kevesebb ideig fő a zöldség, annál magasabb marad a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Egy húslevest nem tudsz elkészíteni fél óra alatt, de a wokos expressz kajákat és a zöldséglevest ezentúl ne főzd sokáig! Sőt, a zöldségek főzőlevét érdemes mindig későbbi kajáidhoz is felhasználnod, mert így a korábban kioldódott hasznos anyagok az új ételbe is bekerülnek.
Egészségesebb: csak más a panír
A klasszikus zsemlemorzsás verzió helyett próbáld ki, hogy szezámmagot, összetört gabonapelyhet, fenyőmagot vagy darált diót használsz a bundázáshoz!
Szuper nasi: aszalj praktikusan
Éppen használtad a sütődet és még jó meleg? Ne hagyd kárba veszni a maradék hőt: tegyél a sütőlapra almát, szilvát vagy barackot, és hagyd őket aszalódni. Igazán tápanyagdús desszertpótló lesz belőle, és sokat sem kell vele pepecselni.
Gyors vitaminturbó: fűszerekkel
Egy-egy fogás vitamintartalmát gyorsan és praktikusan feltuningolhatod, ha meghinted finomra vágott zöldfűszerekkel (például petrezselyemmel, bazsalikommal, kaporral). A tűzhely közelében a páratartalom és a hő miatt csökkenhet a fűszerek aromája és a vitamintartalma, válassz nekik szárazabb helyet.
A cikk folytatását elolvashatod a legfrissebb Wellness magazinban!
Fotó: Profimedia – Red Dot