Főoldal > DIÉTA > Lusták a konyhában: Villámtippek az egészségedért

Lusták a konyhában: Villámtippek az egészségedért

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Nem kell mindennap a biopiacot járnod, vadonatúj diétákra épülő szakácskönyveket bújnod &

Nem kell mindennap a biopiacot járnod, vadonatúj diétákra épülő szakácskönyveket bújnod és minden szabadidődet a főzéssel töltened, hogy a szervezeted számára is értékes táplálék kerüljön a tányérodra. Kis erőfeszítésekkel is sokat tehetsz azért, hogy egészségesebben élj, ezért most ajánlunk neked néhány praktikát, amit bárki meg tud csinálni.

Időspórolós: rövidebb főzés

Minél kevesebb ideig fő a zöldség, annál magasabb marad a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Egy húslevest nem tudsz elkészíteni fél óra alatt, de a wokos expressz kajákat és a zöldséglevest ezentúl ne főzd sokáig! Sőt, a zöldségek főzőlevét érdemes mindig későbbi kajáidhoz is felhasználnod, mert így a korábban kioldódott hasznos anyagok az új ételbe is bekerülnek.

Egészségesebb: csak más a panír

A klasszikus zsemlemorzsás verzió helyett próbáld ki, hogy szezámmagot, összetört gabonapelyhet, fenyőmagot vagy darált diót használsz a bundázáshoz!

Szuper nasi: aszalj praktikusan

Éppen használtad a sütődet és még jó meleg? Ne hagyd kárba veszni a maradék hőt: tegyél a sütőlapra almát, szilvát vagy barackot, és hagyd őket aszalódni. Igazán tápanyagdús desszertpótló lesz belőle, és sokat sem kell vele pepecselni.

barack2.jpg ()Gyors vitaminturbó: fűszerekkel

Egy-egy fogás vitamintartalmát gyorsan és praktikusan feltuningolhatod, ha meghinted finomra vágott zöldfűszerekkel (például petrezselyemmel, bazsalikommal, kaporral). A tűzhely közelében a páratartalom és a hő miatt csökkenhet a fűszerek aromája és a vitamintartalma, válassz nekik szárazabb helyet.

A cikk folytatását elolvashatod a legfrissebb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X