Főoldal > DIÉTA > Fogyás vs. BFF

Fogyás vs. BFF

barátnőbarátságdiétafitneszfogyás
0

Írta: and

Több külföldi diéta blog és fórum egyik vezető témájává vált, hogy a lefogyott

Több külföldi diéta blog és fórum egyik vezető témájává vált, hogy a lefogyott csajok arról panaszkodnak, hogy ahogy fogynak a kilók, úgy szaporodnak az irigy megjegyzések. Ráadásul pont a legjobb barátnőjüktől.

Egy-egy életmódváltást követően nem ritka, hogy a barátaink nem tudnak igazán lelkesedni az elért eredményekért. A MyFitnessPal nevű életmód-applikáció kifejlesztőinek kutatása meglepő eredményre jutott a témával kapcsolatban: a megkérdezettek több mint egyötöde vallotta be, hogy féltékenyek voltak/lennének közeli barátaik, családtagjaik sikeres fogyókúrájára.

Ő nem érzi jól magát

bff2.jpg ()Képzeld el, hogy végre újra büszkén feszítesz a bikinidben, amit évekig elő se mertél venni a szekrény mélyéről. A helyes pasik utánad fordulnak az utcán, te pedig egyre magabiztosabban fogadod a bókokat. Csak egy valami nem stimmel, a legjobb barátnődtől egyetlen bátorító szót sem kaptál. Sőt mintha kerülne azóta, hogy elérted a bombaformádat… Úgy érzed, ez igazságtalan, hiszen te maximálisan együtt tudnál örülni karcsú barátnőddel? Nem biztos, hogy az önzetlenségedet éles helyzetben is sikerülne megtartani. „Normál esetben a testalkatunk nem befolyásolja az emberi kapcsolatainkat, ennek azonban elengedhetetlen feltétele az ép, töretlen önbizalom. Ha az egyik félnek kisebbrendűség-érzése van, ami testképére is kivetül, az erősen rányomhatja a bélyegét a barátságra” – magyarázza dr. Fehér Gabriella pszichológus, aki azt is elárulja, hogy az alacsony önértékeléssel küzdő fél bizony féltékenységgel reagálhat arra, ha barátnője megszabadul pluszkilóitól.

Girl-talk

Irigykedő barátnőd hirtelen drasztikus fogyókúrába, koplalásba kezd, hogy minél hamarabb utolérjen, és ő is részesüljön a pozitív visszajelzésekből – ez egy viszonylag gyakori reakció, ám a pszichológus szerint csak tüneti kezelés, nem oldja meg a probléma valós gyökerét, azaz az önértékelési zavarokat. „Ilyenkor sajnos nem sokat tehetsz a féltékenység elmulasztásáért, hiszen sokszor puszta jelenléteddel is idegesítheted őt” – teszi hozzá szakértőnk. Ugyan barátnőd önbizalmának helyreállítása nem a te feladatod, ezen neki kell dolgoznia, azért megbeszélheted vele, hogy téged hogyan érint ez a dolog. Igyekezz inkább a saját érzéseidről beszélni ahelyett, hogy vádolnád őt, még akkor is, ha rosszul érintenek a reakciói.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X