A földimogyoró gyakran kimarad az egészséges diófélék sorából. Az igaz, hogy technikailag hüvelyes növényről van szó, mégis számtalan előnye van, amiért érdemes mogyorót és mogyoróvajat fogyasztani.
1. Csökkenti a koleszterinszintet
Annak ellenére, hogy a mogyoró magas energiatartalmú (magas a kalória- és zsírtartalma), egy tanulmány kimutatta, hogy a mogyoróvaj és földimogyoró csökkenti a koleszterinszintet, anélkül, hogy súlygyarapodást okozna.
2. Segít szinten tartani a vércukorszintet
Egy másik tanulmány igazolta, hogy a mogyoró képes szabályozni a vércukorszintet. A kutatások azt mutatják, hogy némi mogyoró fogyasztása reggelire segíthet a vércukorszintet egész nap kordában tartani, még egy magas kalóriatartalmú ebéd után is. Tehát fogyassz reggelire némi mogyoróvajat!
3. Hozzájárul a karcsúbb test eléréséhez
A mogyoróevők és mogyoróvaj-fogyasztók karcsúbb alakkal rendelkeznek, annak ellenére, hogy több kalóriát esznek.
4. Jó zsírokat tartalmaz
A földimogyoró elősegíti a fogyást, tele van jó zsírokkal – ez alapján találhatod meg a jó mogyorót és jó mogyoróvajat.
5. Javítja a memóriát
Az agy tápláléka a mogyoró, ugyanis B3-vitamintartalma fokozza a szellemi képességeket, de ezen kívül számos tápanyagot tartalmaz, mely további egészségügyi előnyöket eredményez.
6. Magas a tápanyagtartalma
Felpattintod a földimogyoró héját és rengeteg hasznos tápanyag tárul máris eléd! A mogyoró egyedi bioaktív komponenseket tartalmaz, antioxidánsként viselkedik és számos betegség megelőzésében segít.
Fotó: Profimedia – Red Dot