Főoldal > DIÉTA > 3 egészséges, különleges rántotta reggelire

3 egészséges, különleges rántotta reggelire

diétaétkezésfogyásgasztrorántottareggelitáplálkozástojás
0

Írta: and

Mi lehet könnyebb és finomabb reggeli a müzlinél vagy a serpenyőben készített rántottánál

Mi lehet könnyebb és finomabb reggeli a müzlinél vagy a serpenyőben készített rántottánál? Azok a reggelik, amelyeket lassúfőző edénnyel (slow cooker) készítünk el! A meleg reggeli még sose volt ilyen egyszerű: csak beállítod az edényt, és amíg készülődsz, meg is van. Alacsony hőfokon főz, így lassú, kíméletes párolással készíti el a különböző ételeket. A receptek igen változatosak lehetnek, azonban mindegyik tartalmaz folyadékot, hogy a főzési eljárás során a hozzávalók ne száradjanak ki. Főzésnél ez a folyadék gőz formájában kicsapódik az edény tetején, majd folyékony formában visszakerül az ételbe, ezáltal gondoskodva arról, hogy az élelmiszerek igazán ízletesek és frissek maradjanak. A következő egészséges, fehérjében és zöldségben gazdag, tojásos reggelik garantáltan az egész család kedvencei lesznek.

Quinoás rántotta paradicsommal és spenóttal

Quinoa a rántottába? Ez a gabona nemcsak nagyszerű ízt és textúrát kölcsönöz a reggelinek, de teletölti fehérjével is.

Hozzávalók:
Fél csésze quinoa, jól átmosva, főzés nélkül
Fél liter tej
6 egész tojás
Fél csésze leveles spenót
6 db szilvaparadicsom felezve
¼ csésze reszelt parmezán
Só és bors ízlés szerint
Víz

Elkészítése: verd fel a tojásokat, majd add hozzá a quinoát, a tejet, a sót és a borsot, keverd alaposan össze. Gyengéden add hozzá a leveles spenótot és a paradicsomot. A tetejére szórj parmezánt. Főzd az edényben 2-4 óráig, míg a tojás teljesen megsül, az étel pereme pedig halványbarna lesz.

Mexikói rántotta

A kolbász, a salsa, az avokádó, a fűszerek és a tejföl segítségével igazán különleges rántottát készíthetsz, amely egyben szénhidrátszegény és gluténmentes.  

Hozzávalók:
3 dkg gluténmentes kolbász
10 tojás
2,5 dl tej
25 dkg reszelt sajt
Fél darab avokádó
Három evőkanál tejföl
Fél teáskanál koriander
1 teáskanál kömény
1 teáskanál chili
1 csésze salsa
Pár fokhagyma gerezd, aprítva
Só és bors ízlés szerint
Víz

Elkészítése: süsd ki a kolbászt, majd hagyd kihűlni. Közben egy edényben verd fel a tojást a tejjel. Keverd hozzá a kolbászt, a sajtot és ízesítsd a fűszerekkel. Főzd 2-5 óráig, majd amikor kész, add hozzá az avokádót és a hideg tejfölt.

tojasrantotta2.jpg ()

Vegetáriánus omlett

Ez a vega omlett annyira finom és fehérjedús, hogyha nagy húsevő vagy, akkor sem fogod hiányolni belőle a húst.

Hozzávalók:
6 tojás
Fél liter tej
1 csészényi brokkoli
30 dkg reszelt sajt
Pár gerezd fokhagyma, aprítva
Só és bors ízlés szerint
Víz

Elkészítése: egy nagy tálban keverd jól össze a tojást, a tejet, a fokhagymát és a fűszereket. Ha ezzel kész vagy, öntsd bele a brokkoli rózsákat. 2 óráig főzd, majd mikor kész, szórd rá a sajtot és főzd még vele 2-3 percig, hogy szépen ráolvadjon. Utána már tálalható is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X