Főoldal > DIÉTA > 10 étel, ami okosabbá tesz

10 étel, ami okosabbá tesz

agydiétaenergiaétkezésfogyásmemóriaokostáplálkozás
0

Írta:

Egy nyugodt éjszakai pihenés, stresszmentes élet és az agy tréningezése köztudottan javítja az agyműködést, de van néhány olyan étel, mely szintén jót tesz az agyadnak. Egy jó választással az agyad is felturbózhatod.

 

Íme 10 olyan étel, ami felturbózza az agyad:

Tojássárgája

Sok ember kerüli a tojássárgáját a zsír miatt, pedig az agyadnak nagyon jót tesz. Sok olyan fontos tápanyagot tartalmaz ugyanis, mely jót tesz az agyi funkcióknak.
Egyél 2 közepes méretű tojást háromszor egy héten!

Víz

Igen, az olyan egyszerű dolgoknak kulcsfontosságú szerepe van, mint a víz. Memóriavesztést, koncentráiós zavarokat és agyi betegségeket okozhat a dehidratáció.
Indíts a napot egy nagy pohár vízzel minden reggel, és figyelj rá, hogy egész nap legyen a közeledben folyadék!

Magas antioxidáns-tartalmú ételek

Az antioxidánsok lekötik a szabad gyököket. Ezek a szabad gyökök károsítják a sejteket és sejtnövekedést. Az antioxidánsok megóvják az agysejteket is a károsodástól.
Magas antioxidáns-tartalmú ételek: áfonya, avokádó, szilva, brokkoli, répa.

Kávé

A kávéban lévő koffein fokozza az agyműködést, ez köztudottan gyorsítja a reakcióidőt és a memóriát. Köztudott az is, hogy a kávé csökkenti az Alzheimer-kór kialkulásának kockázatát.
Minden reggel igyál egy csésze kávét – a hozzáadott cukrot viszont igyekezz mérsékelni!

agynak2.jpg ()

Kakaó

A kakaó tej- és cukormentes verzióban az igazi! Nagyon erős antioxidáns. Fokozza az agyműködésed, és javítja a koncentrációs képességed.
Igyál meg egy csésze cukormentes kakaót, vagy adj kakaóport a smoothie-dhoz!

Dió

Felfedezted már, hogy a dió úgy néz ki, mint egy aprócska agy? Nos, nemcsak úgy néz ki, de jót is tesz neki, ugyanis az agy számára nélkülözhetetlen zsírokat tartalmaz.
Add a zabkásádhoz, vagy csipegesd magában a diót!

Zsálya

A zsályaolaj javítja a memóriát, és javítja az agyműködést. A zsályát könnyű beépíteni bármilyen diétába.
Használhatod sütésnél, főzésnél, vagy teaként is fogyaszthatod.

Olajos halak

Az olajos halakban található olajak, például omega-3 és omega-6, nagyon jó hatással vannak az agyműködésre. Csökkentik a stroke és az érelzáródás kockázatát.
Olajos halak: makréla, szardínia, tonhal és lazac.

Hínár, tengeri moszat

A leginkább tengeri ételként ismert, és nagyon egészséges. Kalciumban, jódban és magnéziumban igen gazdag. Ezek az ásványi anyagok elengedhetetlenek a megfelelő agyi működéshez.
Adj egy esélyt ezeknek a tengeri ételeknek, próbáld ki őket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X