Főoldal > DIÉTA > 5 természetes mód, hogy felturbózd az anyagcseréd

5 természetes mód, hogy felturbózd az anyagcseréd

anyagcsereedzésemésztésfogyásmetabolizmusmozgás
0

Írta:

A fogyás nagyon összetett folyamat, a szervezet számos aspektusát foglalja magában. De itt van 5 olyan természetes módszer, mely segíthet nekünk ebben.

Könnyen a napi rutinod része lehet ez a néhány apróság, és közben elősegítheted a fogyásodat és felpörgetheted az anyagcseréd.

1. Zöld tea

A zöld tea bizonyítottan segít fokozni az anyagcserét. Emellett segít csökkenteni az inzulinszintet, és segíti a cukor hatékonyabb lebontását. A szervezet érzékenyebbé válik az inzulinra, a zsírt pedig hatékonyabban tudja lebontani.

2. Fehérje

Az izmot alkotó aminosavak segítségével a fehérje segít gyorsítani az anyagcserét. Miután több aminosavat kapott a szervezet, zsír helyett hatékonyabban tud izmot építeni. A fehérje egyébként is részét képezi az egészséges táplálkozásnak. A több fehérje fogyasztása kifejezetten ajánlott, ha sporttevékenységet végzel, izmot szeretnél építeni. Egyél egészségesebben, és sokkal könnyebben fogod eltüntetni a felesleges kilókat.

3. Súlyemelés

A súlyemelés, vagy bármely olyan tevékenység, melynek során súlyokkal dolgozol, különböző izomcsoportokat épít a testen. Ezáltal segíti az emésztést, mert izomépítés közben fokozódik az anyagcsere, és beindul a fogyás. Ne feledd, hogy a fehérje elengedhetetlen, hiszen ebből tudja a tested felépíteni az izomrostokat.

metab2.jpg ()

4. Magas intenzitású edzés

A magas intenzitású edzés segít zsírt égetni, és ha elegendő időt hagysz neki a regenerálódásra, akkor erős és nagy izmokat fogsz tudni építeni. A magas intenzitású edzés után a több és hosszabb ideig égeti a szervezet zsírt. Ez teszi ezt az edzésmódszer kifejezetten hatékonnyá.

5. Ellenállás-edzés

Az ellenállás-edzés több izmot növel, az izomnövekedés pedig gyorsítja az anyagcserét. A test elhagyja a zsírok tárolását, ezzel a fogyást is elősegíti, és az alakodat is formálja. Ettől pedig jobban fogod magad érezni.

Az anyagcsere fellendítése, a fogyás és az izomnövelés hosszú folyamat. A magas intenzitású edzés, a súlyemelés, az egészséges táplálkozás segíthet abban, hogy hatékonyan szabadulj meg a feleslegtől. A siker nem fog elmaradni, csak bízz magadban, és tarts ki!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X