Főoldal > DIÉTA > Fogyj mindenhonnan, kivéve a melledből!

Fogyj mindenhonnan, kivéve a melledből!

diétafogyásfogyókúragasztrogombadiétamelltáplálkozás
0

Írta: and

Az új divatdiéta hóbort, az úgynevezett gombadiéta sokunk álmát ígéri: segítségével minden testtájról fogyhatunk, a mell kivételével.

Egy hét alatt ráadásul 2 kg-ot leadhatunk a feleslegünkből. Olyan hírességek is követik a diétát, mint Kelly Osbourne és Katy Perry.

A diétát igen könnyű betartani: két hétig naponta egy étkezést kell gombával helyettesíteni. A gombát bármilyen formában felhasználhatod, egyedül a rántás szigorúan tilos. Az aprítás és a hőkezelés viszont kifejezetten ajánlott, mert így több tápanyag hasznosul belőle. Ha betartod a diétát, búcsút inthetsz a makacs zsírpárnáknak a kritikus területeken: a derékon, a csípőn és a combokon. Ugyanakkor a mellünk nem lesz kisebb, holott más diétánál ez az első testtáj, amelyből elkezdünk fogyni.

Mindez azonban túlságosan nagyszerűen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. „Nincs olyan mágikus étel, amellyel helyi fogyást lehet elérni”- állítja Michelle Davenport, amerikai szakértő is.

Természetesen nem arról van szó, hogy a gombadiéta egyáltalán nem hasznos. A gomba olyan egészséges élelmiszer, amely felveszi a harcot a megfázással, gazdag rostban és D-vitaminban. Tartalmazza az összes létfontosságú esszenciális aminosavat. Általánosságban az is bizonyított tény, hogyha egy étkezést növényi alapú fogásra cserélünk, az segít, hogy csökkenthessük a napi kalória-bevitelünket, úgy, hogy közben értékes rostot, fehérjét és egészséges zsírokat viszünk be a szervezetünkbe, amelyek sokáig jóllakottságérzetet adnak. Érdemes akár kijelölni a héten egy napot, amikor nem eszünk húst, célszerű lehet erre, hétvége után, a hétfő.

dietag2.jpg ()A problémát alapvetően az jelenti, hogyha túl nagy jelentőséget tulajdonítunk egy élelmiszernek, jelen esetben a gombának. Csodát nem lehet várni a diétától. A kalapos zöldség fogyókúrás alapétel (körülbelül 90%-a víz és 100 g csupán 20 kalória), de önmagában nem idéz elő helyi fogyást a problémás területekről.  

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X