Főoldal > DIÉTA > 5 szuper reggeli, hogy egész nap energikus legyél

5 szuper reggeli, hogy egész nap energikus legyél

egészséges reggelijoghurtreggeli
0

Írta:

Feltöltenek, de nem hizlalnak, reggelizd ezeket!

Biztos vagyok benne, hogy már gyerekkorodban is azt hallgattad, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, csak azt nem tudtad, hogy milyen finomságokkal indítsd a napot! Most megmutatjuk a legklasszabb, energiát adó reggeliket!

1. Banán+csoki+mogyoróvaj

Ez a remek hármas 3 kulcsfontosságú tápanyagot tartalmaz: fehérje, rost és kalcium. Akár össze is keverheted őket és fogyaszthatod úgy, de ha szeretnéd, külön-külön is élvezheted az ízeket.

2. Pirítós+avokádó+tojás

Egy avokádós pirítóssal soha nem lőhetsz mellé ízben, de ezen felül erős antioxidáns és sok-sok egészséges zsírt tartalmaz, mely jóllakottan tart egészen az ebédig. A tojás pedig fehérjében kimagaslóan gazdag.

3. Zab+bogyósgyümölcsök+magvak

Ezért szeretjük a zabot: beindítja az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet és órákig a jóllakottság érzését nyújtja. A bogyós gyümik igazán sok tápanyaggal látnak el, akárcsak a fehérjében bővelkedő magvak. Vigyázat, ez a reggeli verzió egy meglepően energikus naphoz vezet!

4. Tojás+kelkáposzta+kecskesajt

Nos, mindannyian tudjuk, hogy a kelkáposzta elképesztő: rost, kálium, B6-, C-vitamin is van benne. De a tejtermék rajongók számára itt egy jó hír, a kecskesajt szintén nagyon egészséges, mert alacsony a kalóriatartalma, mégis remek kalcium- és fehérjeforrás. A hármasból készíthetsz el finom reggeli omlettet.

5. Teljes kiőrlésű muffin+joghurt+lenmag+áfonya

Egy finom teljes kiőrlésű muffin rosttal lát el, ezzel könnyíti az emésztésed. Próbáld ki némi lenmagból (omega-3 zsírsav), áfonyából (szívet támogató kálium) és zsírmentes joghurtból (kalcium és fehérje) előállított reggeli smoothie-val, hogy beteljesítsd a vágyaid.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X