Főoldal > DIÉTA > 8 étel, amellyel játék a fogyás

8 étel, amellyel játék a fogyás

avokádódiétaétkezésfahéjfehérjefogyásgyömbérkardiolapos hasquinoatáplálkozászöld teazsírégetés
0

Írta:

Pörgesd fel az anyagcseréd azokon a napokon is, amikor nincs időd mozogni! Az alábbi varázslatos életek természetes módon égetik a kalóriákat, így az eredmény garantált.

 

Tojás

A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás. Mind a 9 nélkülözhetetlen aminosav megtalálható benne, amire a szervezetünknek szüksége van. A különböző kutatások egymás után bizonyítják, hogy azok, akik tojást reggeliznek, tovább érzik jóllakottnak magukat, ezáltal a nap további szakaszában jelentősen kevesebb kalóriát vesznek magukhoz. A fehérjében gazdag reggeli ugyanis kordában tartja az étvágyat, így a fogyás garantált.

Chia mag

A chia magot orvosságként használják Közép- és Dél-Amerikában, de már a világ más részein is felfedezték már, hogy hatékonyan segít megelőzni a cukorbetegséget, az elhízást, illetve a szív- és érrendszeri betegségeket is. A chia van gyulladáscsökkentő zsírokkal, fehérjével és rostokkal. Már egy teáskanálnyi mennyiségben 2500 mg Omega-3 zsírsav, 4,5 g rost és 3 g fehérje rejlik. A tojáshoz hasonlóan sokáig teltségérzetet biztosít, így megelőzhető vele a hízáshoz vezető nassolás.

Fahéj

A fahéj igazi zsírégető csodaszer: felpörgeti az anyagcserét, gátolja a glükóz felszívódását és segíti az inzulin termelődését, ezáltal kiűzve a cukrot a véráramból. Gyulladáscsökkentő hatása miatt szintén felveszi a harcot az elhízással. A reggeli kávédból ne felejtsd ki ezt a csodás ízű és hatású fűszert!

Gyömbér

A fahéj mellett a gyömbér a másik nélkülözhetetlen fűszer, ha a fogyás a cél. Elűzi az éhséget, fokozza a zsírégetést és nagyszerű házi orvosság. Többek között javasolható gyomorpanaszok, emésztési zavarok, puffadás és hányinger ellen. Igyál meg naponta 1-2 bögre gyömbérteát, amely egyszerre nyugtatja meg a gyomrod és fogyaszt!

avokado2.jpg ()

Avokádó

Az avokádó azon ritka ételek egyike, amelyek tele vannak egészséges, gyulladáscsökkentő zsírsavakkal, megfelelő mennyiségű fehérjével és sok-sok rosttal. Hihetetlen, de egyetlen avokádó 11-17 gramm rostot tartalmaz. Napi fél darab avokádóval sokat tehetsz az egészségedért.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós finomságok tele vannak polifenollal, olyan természetes vegyülettel, amely véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Főleg áfonyát és epret érdemes rendszeresen fogyasztani. A polifenolok ráadásul csökkentik a testsúlyt, megakadályozzák a zsírok lerakódását, megszüntetik a testben fellépő gyulladást és védik a bélflórát.

Zöld tea

Ha a fogyás és a zsírégetés kerül szóba, nem feledkezhetünk meg a zöld teáról. Növeli az energiát, a benne található polifenolok pedig meggátolják a nyugalmi anyagcsere csökkenését, amely leggyakrabban felelőssé tehető az elhízásért.

Quinoa

A gluténmentes quinoa tele van magnéziummal, amely egyensúlyban tartja a vércukorszintet és az energiát. Ha igazán egészséges köretet keresel, akkor nem is találhatnál jobbat, mint az éhségűző quinoát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X