Főoldal > DIÉTA > 2 az 1-ben: Gyógyító és karcsúsító finomságok

2 az 1-ben: Gyógyító és karcsúsító finomságok

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Vannak olyan könnyen elérhető ételeink, melyek nemcsak segítenek megelőzni vagy épp leküzdeni egyes betegs&

Vannak olyan könnyen elérhető ételeink, melyek nemcsak segítenek megelőzni vagy épp leküzdeni egyes betegségeket, de még a kilók leadásában is nagyban támogatnak? Íme ezek közül egy csokorra való.

Avokádó

Magas a káliumtartalma és akár harmadára is csökkentheti a szívroham esélyét. Igen, valóban tartalmaz zsírt, de ez az egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavak közé tartozik. Napi fél avokádó, és eltűnik a deréktáji zsír!

Kék áfonya

Ha szájbetegség vagy hasmenés gyötör, akkor elő ezzel a gyümölccsel, ami nem mellesleg még az öregedés ellen is hatásos. Mivel egy csészényi mindössze 80 kalóriát tartalmaz és 4 gramm rostot, így kiváló fogyókúrához is.

Grapefruit

Általános immunrendszer-erősítő. Ráadásul, ha semmi mást nem változtatsz az étrendeden csak azt, hogy minden étkezést fél grapefruittal nyitsz, megszabadulhatsz akár hetente fél kilótól.

Narancs

Vírus- és baktériumölő, megerősíti a kapilláris ereket, nyugtatja az idegeket. Mivel minimális kalóriát tartalmaz, ám igen gazdag rostokban, hamar teltségérzetet okoz, ezzel segítve a fogyást.

korte2.jpg ()Mandula

Jótékonyan hat a szív- és érrendszeri betegségekre, valamint a diabéteszre is. A diófélék közül legjobban segíti a fogyást, hisz 30 grammjában több anyagcsereserkentő hatású élelmi rost található, mint egy csésze földi eperben.

Körte

Vértisztító hatású, ezért a reumatikus fájdalmakat is enyhíti, amellett, hogy remek fogyiszer. Egyetlen körtében megtalálod a szükséges napi rostmennyiség 15 százalékát, de csak akkor, ha a héjával együtt fogyasztod.

Banán

Kitűnő stresszoldó, de jó tudnod azt is, hogy a zöldes héjú banán serkenti az anyagcserét, valamint keményítőt tartalmaz.

Fekete és fehér bab

Szívroham, rák, cukorbetegség esetén egyaránt hasznos élelmiszerünk. Egy csésze fekete babban 15 gramm fehérje van, de más fehérjeforrásokkal szemben zsírt nem tartalmaz. A fehér bab hasonlóan a vörös babhoz, kiváló rost- és rezisztens keményítő forrás. A vörös bab pedig adagonként több mint 5 gramm rostot és fehérjét tartalmaz, de magas a keményítőtartalma is.

yogurt2.jpg ()Joghurt

Tele van káliummal, kalciummal, fehérjével, B12 és más B-vitaminokkal. A benne lévő jótékony baktériumok segítenek megelőzni a bélbetegségeket, elpusztítják a candida gombákat, megóvnak a rák kialakulásától, segítik az emésztést és még sorolhatnánk.

Wellness Cafe tipp: A nagy melegben nincs is jobb, mint egy hűsítő fagyi, nem igaz? Látogass el a Hajós utca 21. szám alatt nyílt Yogurt Fabbrica joghurtfagylalt-üzletbe, ahol friss joghurtból és tejből készült, egészséges édességet ehetsz. Alacsony a cukor-, kalória- és zsírtartalma, 100 gramm fagyi pedig csupán 122,2 kcal, így az alakodat sem kell féltened!

Lencse

Segít rendben tartani a vércukor- és koleszterinszintet, de remek fehérje- és rostforrás, valamint megtalálható benne a keményítő is, ezért jó fogyókúra alap, főként salátának.

Csicseriborsó

Koleszterincsökkentő, ám mivel félcsészényiben 2 gramm keményítő van, gazdag rostokban, fehérjében és egészséges zsírokban is, így hasznos diétázáshoz is.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X