Főoldal > DIÉTA > 5 étel, ami megszabadít az úszógumidtól

5 étel, ami megszabadít az úszógumidtól

cukorfogyáshasizomlapos hassalátaszénhidrátzabpehelyzsírpárna
0

Írta:

Viszlát, hasi háj, kis pocak!

Zabpehely

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy ha kevesebbet eszel, akkor karcsúbb leszel, azonban soha ne hagyj ki étkezéseket, főleg ne a nap első étkezését. Az egészséges reggeli ugyanis beindítja az anyagcserét, megfelelően szabályozza a vércukorszintet, és elegendő energiával lát el egészen ebédig. A rostokban gazdag zabpehely remek megoldás, mivel gyorsan laktat, így nem fogsz magadba tuszkolni egy muffint vagy egy sajtos rolót a délelőtt folyamán. Válaszd mindig a natúr változatot, hogy elkerüld a hozzáadott cukrot.

Áfonya

A kutatások kimutatták, hogy az áfonyában gazdag étrend segíthet a hasi zsír csökkentésében. Még ha a fagyasztott variációt választod friss híján, akkor is élvezheted a bogyós gyümölcs táplálkozási előnyeit. Szórd reggelente a natúr joghurtba, vagy fogyaszd önmagában!

Mandula

Az egyszeresen telítetlen zsírok különösen hatékonyak az úszógumi elleni harcban. A mandula remek telítetlen zsírforrás, valamint segít a sóvárgás megfékezésében is, mivel rendkívül gazdag növényi fehérjében és rostban. Próbáld ki az egészséges és szívbarát mandulás-áfonyás-banános turmixot: rakj egy felszeletelt banánt, 6 epret, egy csésze áfonyát, 180 gramm natúr joghurtot, egy csésze sovány tejet és negyed csésze mandulát egy turmixgépbe, majd keverd, amíg sima és krémes nem lesz. Összesen 4 csésze ínycsiklandozó gyümölcsös turmixot kapsz így.

etel2.jpg ()Lazac

Csökkentsd a rántott, zsíros, kalóriában gazdag ételek fogyasztását, ha lapos hasat szeretnél. Válassz helyettük olyan sovány fehérjeforrásokat, mint amilyen a hal, a tofu, vagy a pulykahús, ezek ugyanis rengeteg energiát adnak, és az emésztésük is több kalóriát vesz igénybe. A halak közül válaszd a lazacot vagy a tonhalat, mivel mindkettő omega-3 zsírsavakban gazdag, ami csökkenti a gyulladások előfordulását a szervezetben, és segít a hormonok szabályozásában is.

Saláta

Az olyan zöld színű zöldségek, mint a római saláta, a spenót és a brokkoli, nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalmuk végett is melegen ajánlott a fogyasztásuk. Készíts magadnak egy nagy adag friss salátát grillezett csirkemellel ebédre, amivel egészen délutánig jóllaksz, a rákövetkező napon pedig fogyassz el étkezés előtt egy kis adag zöldsalátát, így kevesebbet eszel majd a fő fogásból.

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X