Főoldal > DIÉTA > 8 módszer, ahogy a jégkockatartó segíthet a fogyásban

8 módszer, ahogy a jégkockatartó segíthet a fogyásban

diétafogyásgasztrojégjégkockatáplálkozás
0

Írta:

A jégkockatartó nem csak fagyott víz készítésére alkalmas, hanem hű társad lehet a diétád során is. Íme 8 szuper módszer, hogy ne csak a koktélodban csilingeljen a jégkocka, zengjen a mérleged is ódákat örömében!

 

Cookie-k

Bárki, aki valaha sütött valódi házi angol kekszet, tudja, hogy lehetetlen csupán egy darabot enni belőle. Legközelebb, mikor alkotnál a konyhában, csak félig süsd meg az édes masszát, majd adagold a jégkockatartóba. Ezután, ha ennél egy kis édeset, elég kipattintanod egy adagot a fagyasztóból, készre sütnöd, és már eheted is! A többi pedig megvárja a sorát a frigóban.

Juice

Facsard ki a citrom, lime vagy narancs levét, és öntögesd a jégkockatartóba. Isteni frissítőt kapsz, ha „gyümölcskockát” teszel az ásványvizedbe, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a cukrozott gyümölcslevek.

Fűszernövények

Akár a saját konyhakertedből szeded, akár a boltban vásárolod, a megmosott és apróra vágott fűszernövények, mint a bazsalikom, oregánó, rozmaring és a korinder minden egyes része felhasználható a konyhában. Készíts kis fagyasztott kockákat belőlük levesekhez, mártásokhoz. Hatalmas ízlöketet adnak az ételednek extra kalóriafogyasztás nélkül.

jegkocka2.jpg ()

Turmixok

Készítsd el előre a turmixod nagyobb részét, ha nagyobb mennyiségű gyümölcsöd van otthon. Mixeld össze a finomságokat, és töltsd jégkockatartóba a krémes keveréket. Szuperegészséges, alacsony kalóriatartalmú reggeli, snack vagy desszert lesz belőle, miután felengeded.

Gyümölcs

Pürésíts gyümölcsöket, mint például eper, őszibarack, ananász, mangó, és fagyaszd le. Ha 1-2 kockát natúr joghurttal elkeversz, saját ízesített gyümölcsjoghurtot kapsz, amely kevesebb kalóriát tartalmaz, mintha a boltban vennéd és a cukrot is mellőzheted belőle.  Használhatod müzlihez, vagy a palacsinta tetejére juharszirup helyett.

Zöldségek

Pépesítsd a jól felhasználható zöldségeket, mint a borsó, spenót, édesburgonya, tök, sárgarépa, majd fagyaszd le. A kis kockák extra rostokat csempésznek a leveseidbe, süteményeidbe, de mennyei mártogatósokat, turmixokat készíthetsz belőlük. A rostok feltöltenek, ennek köszönhetően órákig elbúcsúzhatsz az éhségérzettől.

Gyors snack adagoló

Használhatod mérőeszközként is. Minden jégkockarekesz nagyjából fél deci. Pikk-pakk kimérhetsz benne egy adag diót vagy sajtot. Ezt már csak be kell szórnod az uzsonnás tasakba, és indulhatsz is dolgozni vagy az edzőterembe!

Maradék bor

Nem muszáj addig inni a bort, amíg van az üvegben. Készíthetsz „borkockákat” a fagyasztóban, így nem vész kárba a maradék. Gondolj bele, milyen finom, frissítő fröccs lesz belőle, ha 3-4 kockára locsolsz majd 2 dl szódavizet!

Wellness Cafe tipp: Ügyelj rá, hogy a jégkockatartód BPA, azaz mérgező műanyagtól mentes legyen! Válaszd azt, amit babáknak gyártanak, így tutira biztonságban leszel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X