Főoldal > DIÉTA > Élénkítő alternatívák kávé helyett

Élénkítő alternatívák kávé helyett

egészségélénkítőenergiagasztrokávéteaturmix
0

Írta:

Délután már nem szívesen innál koffeintartalmú italt, de ebéd után már nehezen tudsz kávé nélkül koncentrálni? Szerencsére sok más lehetőséged van, koffein nélkül is felpöröghetsz! Lássuk, mi segíthet!

 

Diófélés turmixok

A magas fehérje- és rosttartalmú diófélék önmagukban is egészséges délutáni nasik, de egy finom, tápláló turmix formájában is megihatod őket. Próbáld ki ezt: kesudió tejet, fehérjeport és mogyoróvajat mixel össze, majd idd meg! Segít megemelni a vércukorszintedet és energiát ad. Ha délben ebédelünk, általában 3 óra körül esik le a vércukrunk, ilyenkor érdemes bevetni ezt a csodaszert!

Édesgyökér tea

Ennek a merész, fűszeres ízű teának a nevében is benne van, hogy édes. Valójában koffein-mentes, de segít felélénkülni, és támogatja a túlterhelt mellékvesék munkáját. Ez a páros szervünk az, amely azonnal reagál a stresszre. Az édesgyökér viszont frissítő hatással van rá, és növeli az egész szervezet energiát. 

Zöldbúzafűlé

Ez a természetes energetizáló folyadék nagy löketet ad a szervezetnek az alapvető vitaminokból, ásványi anyagokból és tápanyagokból. Vannak, akik nem kedvelik az ízét, de mindenki egyetért azzal, hogy a zöldbúzafű az egyik legtáplálóbb a zöldséglevek közül. Könnyen és gyorsan emészthető, ezért a szervezetedet sem terheled meg vele. Fogyaszthatod magában, vagy fehérjealapú-ital hozzávalójaként.

grass.jpg ()Szibériai ginseng tea 

A ginseng gyökér egy kicsit keserű, de ha nem tudod meginni önmagában, egy kis mézzel megédesítheted. Ez a gyógynövény segít koncentrálni, legyűrni a fáradtságot, hosszútávon is biztonságosan használható energetizáló ital a legtöbb ember számára.

Szentjánoskenyér por 

Ha ebéd után egyből szaladnál a legközelebbi kávézóba egy eszpresszóért, akkor érdemes egy kevés koffeinmentes szentjánoskenyér port tartanod az íróasztalod fiókjában. Íze hasonló a kakaóéhoz, keverd meleg tejbe egy kis mézzel, és máris elfelejtheted a délutáni kajakómát.

Gránátalma juice

Kicsit édes, kicsit csípős, de rengeteg energiát ad, tele van antioxidánsokkal és könnyen emészthető! Gyümölcsléként önmagában is megállja a helyét, de más turmix ízesítője is lehet. Remekül illik a szójatejhez, a banánhoz, a bogyós gyümölcsökhöz és a joghurthoz.

Fotó: Pinterest

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X