Főoldal > DIÉTA > Gyümölcslével az érfalak egészségéért

Gyümölcslével az érfalak egészségéért

egészséggyümölcsgyümölcslé
0

Írta:

Csemegézd ezeket a gyümölcsöket az egészségedért!

 

Szőlő, te édes!

A szőlő nem csupán isteni finom, de kellemesen ellazítja az érfalakat is, valamint tele van ásványi savakkal, például káliummal és szelénnel (ez utóbbi még a sejtöregedést is késlelteti). A sötét szőlőnek vírusölő hatása van, herpeszre például csodaszer, a szőlőcukrot pedig be sem kell mutatnunk: gyengeségre, vérszegénységre, idegrendszeri problémákra, emésztési- és gyulladásos megbetegedésekre és női nyavalyákra egyaránt tökéletes megoldást nyújt.

Az álomszerű áfonya

Ha eddig csak ritkán fogyasztottál áfonyát, most irány a biopiac! El sem hinnéd, mennyiféle jótékony hatása van ennek az apró gyümölcsnek: tágítja az érfalakat, csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal pedig kisebb lesz a szívroham kockázata is, valamint az időskori leépüléssel, a demenciával is képes felvenni a harcot. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az istenek a gyümölcsök segítségével akartak örök fiatalságot adni az embernek…

Feketeribizli-rulez

Most figyelj, egy igazi aranybánya következik! A feketeribizlit leginkább lekvár formájában szoktuk fogyasztani, pedig nyersen – mondjuk egy kis mézzel megspékelve – legalább olyan ízletes. És annyi mindenre jó, hogy felsorolni is nehéz: hemzsegnek benne az antioxidánsok, véd az érelmeszesedéstől, az ízületi gyulladásoktól, a reumától, tele van A-, B-, E- és C-vitaminnal, kálciummal, vassal, ásványi anyagokkal, javítja az emésztési problémákat, késlelteti a bőröregedést…kell ennél több? Szerezz be belőle egy jó nagy adagot!

fruit2.jpg ()

Szerelmünk, a szeder

Tudod, mik azok a flavonoidok? Az élelmiszereknek azon komponenseit hívják így, amik nem képviselnek tápértéket, azonban az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, milyen fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzésben. Segítségükkel nagy százalékban csökkenhet a szív- és érrendszeri problémák és a daganatos megbetegedések kockázata. Ezek a kedves kis összetevők  kiemelkedő mennyiségben megtalálhatóak például a nagy szemű, ínycsiklandó szederben…fogyaszd nyers formában, bioszörpként, lekvárként, gyümölcsléként vagy teaként, mert mindenhogy imádnivaló!

A gyümölcslé és az erek

Ha nincs lehetőséged friss gyümölcsöt szerezni, a boltokban kapható gyümölcslevek ugyanannyira alkalmasak az érfalak védelmére: ellazítják őket, így kisebb az esély az érszűkületre és a szív- és érrendszeri megbetegedésekre. Tehát nyugodtan fogyaszd őket heti több alkalommal is, csak arra vigyázz, hogy ne vidd túlzásba (a gyümölcscukor miatt). A boltok polcain egyre többféle fantasztikus gyümölcsnektár vár, ne hagyd ki a lehetőséget – hisz mindenünk a gyümölcs!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X