Főoldal > DIÉTA > Tavaszi mintaétrend a feszes, lapos hasért

Tavaszi mintaétrend a feszes, lapos hasért

diétafogyásfogyókúratáplálkozás
0

Írta:

Tavasszal nem nehéz egészségesen étkezni, hiszen sok színes, ízletes és tápláló friss finomság közül választhatsz a hosszúra nyúlt tél után. Szerezd be a hozzávalókat a következő ételekhez, és variáld őket bátran szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek tele vannak emésztést segítő rostokkal!

 

Reggeli

A reggeli táplálék magas fehérjetartalma tud segíteni abban, hogy órákig kitartson a jóllakottság-érzeted. Az egyik legjobb napindító növény a spárga, nehéz nála jobbat találni. Hogy miért? Elősegíti a bélben a jó baktériumok növekedését, segíti az emésztést, s kihajtja a felesleges vizet és méreganyagokat a szervezetedből. Így felfújódás-mentesen, feszültség nélkül kezdheted a napot!

Ebéd

Egy kiadós tányér kesudió krémes tésztától mosolyogva telik majd a délután. De ugyanilyen elégedett lesz a hasad, ha a vegán articsókás, edami sajtos és citromos tésztasalit választod. Meghintve egy kis petrezselyemmel garantáltan segít elkerülni a puffadást. Használj teljes kiőrlésű tésztát, hiszen ez is tartalmazza az emésztést-segítő rostokat.

teszta2.jpg ()Nassolás

Ahogy melegszik az idő, a te konyhakertedben is egyre több gyógy- és fűszernövény terem. (Vagy megvásárolhatod a kis bokrokat az üzletekben is.) Tudtad, hogy ezek a friss növények is segítenek az emésztésben? Készítsd magadnak egy isteni mentás-csokis turmixot, ha valami édeset kívánsz, a nap bármely szakában!

Wellness Cafe tipp: a legjobb döntés az étcsoki, mert egyben étvágycsökkentő is!

Vacsora

A könnyű, mégis telítettség-érzetet adó vacsi segít abban, hogy ne szabotáld a lapos hasat célzó terveidet. Ha még nincs eleged a spárgából, mit szólnál egy 100 kalóriás spárgaleveshez? Felturbózhatod egy kis quinoa-val, amely kitűnő káliumforrás, magas a rosttartalma, ráadásul sovány fehérjét is tartalmaz! Ha már a könyöködön jön ki a spárga, válassz fehér húsú halat, vagy bármilyen kímélő ételt, ami kelkáposztából készült!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X