Főoldal > DIÉTA > Vacsorázz már reggel!

Vacsorázz már reggel!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Biztosan veled is előfordult már, hogy este a szokásos vacsorád helyett inkább valamilyen reggeli ételt kívántál meg.

Nem csoda, hiszen egy stresszes munkanap után az amerikai palacsinta, gofri vagy akár egy rántotta is jókedvre deríthet. Ezek a kiadós fogások viszont este eléggé megterhelik az emésztésed, ezért ez a fajta étkezés-csere nem túl szerencsés. Reggelire viszont nyugodtan falatozhatsz olyan ételeket, amiket általában csak vacsorára szoktál, mivel ez a fordított sorrend még a fogyásban is segíthet. Néhány variáció elsőre talán furcsának hangzik, de ezeket a fogásokat érdemes kipróbálnod reggel is:

Rizs és bulgur

Ha már unod a zabkását, akkor próbáld ki a barna rizsből vagy bulgurból készült tejberizst reggelire. Sokak kedvenc gyerekkori nasijából, a tejberizsből egészséges reggeli is lehet. A fehér rizst viszont felejtsd el, főzd inkább barnából vagy akár bulgurból. Keverj hozzá egy kis friss gyümölcsöt és fahéjat, így vitamindús és finom reggelit kapsz, amit az egész család imádni fog.

bab2.jpg ()

Bab

Mi, magyarok a babot leginkább levesben vagy főzelékben ismerjük, de a világ számos táján a reggeli része. Vegyünk csak példát az angolokról, de még inkább a dél-amerikaiakról vagy afrikaiakról, akiknél a hagyományos reggeli része. Az angol paradicsomszószos változatnál viszont jóval egészségesebb, ha teljes kiőrlésű gabonával (müzlivel) kombinálod, mint Mexikóban, így teljes értékű lesz a reggelid magas fehérje- és rosttartalommal.

Saláta

Mit szólnál hozzá, ha ezentúl a rántottához a paradicsomkarikák helyett egy adag salátát ennél? Így már reggel megduplázhatod a napi zöldségfogyasztásod. A zöldségek extra vitamin- és rosttartalma segít feltölteni az energiaraktáraidat egész napra. A salátádat ráadásul mindennap másféleképpen variálhatod: például főtt tojással, olívabogyóval, lenmaggal vagy dióval.

Hal

Az omega-3 zsírsavban gazdag tengeri halak, mint a lazac és tonhal nem hiányozhatnak egy egészséges étrendből. Ebédre és vacsorára is jó választás, de a reggeli szokásos sonkát vagy egyéb felvágottat is kiválthatjuk velük. Így nem csak plusz tápanyaghoz jut a szervezeted, de jó pár kalóriát is megspórolhatsz. Szerencsére ma már a füstölt lazac ugyanúgy kapható előre csomagolva szinte bármelyik szupermarketben, mint a szeletelt sonka.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X