Főoldal > DIÉTA > Az egészség kulcsa az avokádó?

Az egészség kulcsa az avokádó?

avokádódiétaegészségfogyástáplálkozás
0

Írta:

Imádod az avokádókrémet, vagy más néven a guacamole-t? Ne aggódj a kalóriák miatt, inkább örülj neki!

Ugyanis azok az emberek, akik naponta esznek avokádót, sokkal egészségesebbek, mint akik nem fogyasztják ezt a szuperélelmiszert, derült ki az CDC, azaz a Betegségmegelőzési Központ legújabb kutatása során. 

avokados2.jpg ()A kutatók 17.567 felnőtt étkezési szokásait tanulmányozták napi 24 órában, majd megnézték, hogy az adott étrend milyen hatással van a testsúlyukra és az általános egészségükre. A nagyszámú résztvevőkből 347-en fél darab közepes nagyságú avokádót fogyasztottak, ezáltal étrendjük több rostot, egészséges zsírt, vitamint és ásványi anyagot tartalmazott. Ráadásul soványabbak voltak, kisebb derékbőséggel és jobb koleszterinszinttel rendelkeztek, mint azok, akik nem ettek avokádót. És mindez még csak egy része az avokádó számtalan egészségügyi hasznának, ugyanis fogyasztói között 50%-kal kevesebb az anyagcsere-rendellenességek, a különböző szív- és érrendszeri betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata. Az avokádóevők több telítetlen zsírsavhoz, folsavhoz, káliumhoz, luteinhez, magnéziumhoz, B6-, C-, E- és K- vitaminhoz jutnak.

„Az avokádót fogyasztók általánosságban egészségtudatosabbak is”- állítja Victor Fulgoni, a tanulmány szerzője. Gyakrabban esznek gyümölcsöket, zöldségeket és egészséges zsírokat, amely egyértelműen hozzájárul az általános egészséghez.

Az avokádó fogyasztása természetesen önmagában nem képes csodákra, de a napi adag, amely fél darabnak számít, jelentősen hozzájárul a bevitt tápanyagok növeléséhez. Mértékletes fogyasztásakor a kalóriák miatt sem kell, hogy bűntudatod legyen, mivel csupán 172 kalória található az ajánlott napi mennyiségben.  

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X