Főoldal > DIÉTA > 4 egészségtelen dolog, amit ne tegyél az íróasztalnál

4 egészségtelen dolog, amit ne tegyél az íróasztalnál

betegségdiétaegészségétkezésmunkahelyrossz szokásülés
0

Írta:

A legtöbben a számítógép előtt ülve töltik a napjuk nagy részét, így a hosszú, nyolc-kilenc órás munkaidőbe rengeteg dolog belefér, ami árthat az egészségednek. A Wellness Cafe összegyűjtött neked 4 dolgot, amit mindenképpen hanyagolnod kellene az asztalodnál, ha fontos számodra a jó közérzet és az általános kondíciód.

 

1. Össze-vissza evés

Nem mintha az asztalodnál enni már önmagában egy rossz dolog lenne (bár érdemes figyelned arra, hogy az evés előtti kézmosást sose hanyagold el, így kevésbé vagy kitéve a baktériumoknak), azonban ha az evést összemosod a munkával, az akár katasztrofális is lehet a diétádra nézve. A folyamatos majszolás gyorsan túlevéshez vezet anélkül, hogy észrevennéd, de egy lóhalálában behabzsolt íróasztali ebéd sem kedvez a gyomrodnak. Ha szükségesnek érzed, tarts egy kis szünetet, állj fel és egyél valahol máshol, hogy igazán arra tudj összpontosítani, ami a tányérodon van.

2. Egymáson keresztezett térdek

Talán nem is gondolsz bele, de sokkal valószínűbb, hogy keresztezni fogod a lábaidat, ha egész nap az asztalnál ülsz. Ha pedig folyamatosan nyomást gyakorolsz a lábaidra, a hátad nagyon hamar elkezd hasogatni. Ezért próbáld meg nem keresztezni a térdeidet egymáson, és lehetőleg egyenes derékkal, és a talajon tartott talpakkal töltsd el a nap oroszlánrészét.

asztal2.jpg ()

3. Hangos zenehallgatás

Az unalmas munkanapokat sokszor feldobja, ha előkapod a fejhallgatódat. Győződj azonban meg arról, hogy nem tekered fel túlságosan a hangerőt – a hangos zene ugyanis károsíthatja a dobhártyát. Mivel valószínűleg rengeteg időt töltesz a fejhallgatót viselve, mindig figyelj a zene megfelelő hangerejére.

4. Sosem tartasz szünetet

Beszippantott a folytonos munka, a véget nem érő projektek? Ha éppen egy szűkös határidővel küzdesz, könnyen elfelejted, hogy nem töltötted újra a vizes palackot, kihagytad az ebédet, vagy nem pihentetted a szemed még a 10. órában sem. Mivel mindannyian tudjuk, milyen rosszat tesz az egész napos ülés egészségügyi szempontból, próbáld magad emlékeztetni, hogy két óránként már egy pár perces sétától is sokkal energikusabbnak fogod magad érezni.

Fotó: Profimedia – Red Dot                          


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X