Nem baj, ha néha eszel csokit: mutatunk négy érvet, amiért jó, ha étcsokit fogyasztasz!
1. Megőrzi a szív egészségét
Ha rendszeresen fogyasztasz jó minőségű étcsokoládét, csökkenthető a szívroham kialakulásának esélye, mert a finomság hatására kevesebb a szívrohamot kiváltó fehérjék mennyisége a szívben.
Tipp: Egy héten kétszer-háromszor te is elfogyaszthatsz három-négy kocka, jó minőségű étcsokoládét. De figyelj arra, hogy csak megbízható forrásból származó terméket vásárolj, amelynek a kakaótartalma legalább 80-90%.
2. Javítja a kedélyállapotot
Te is gyakran nyúlsz a csokoládé után, ha rossz a kedved? A csokiban található triptofán megemeli a jó hangulatért felelős szerotonin szintjét az agyban – így egy-egy szelet csoki elfogyasztása után sokkal jobban érzed majd magad.
Tipp: A csokinak nem csak az íze, de az illata is javítja a kedélyállapotot. Rosszkedv ellen próbáld ki a finom, csokoládé illatú füstölőt.
3. Remek bőrápoló
A csokoládé nem csak a lelket, de a testet is ápolja. A kakaó ugyanis olyan bőrvédő antioxidánsokat tartalmaz, amelyek simává és puhává varázsolják a bőröd.
Tipp: Készíts csokoládés kencét házilag: keverj össze két csésze jó minőségű kakaóporból készült tejes italt két evőkanál bőrbarát folyékony szappannal, egy evőkanál mézzel, majd öntsd a fürdővizedhez. Ha nincs időd a kencével bíbelődni, szerezz be csokoládéillatú tusfürdőt vagy testápolót, amelyek puhává és selymessé varázsolják a bőröd.
4. Csökkenti a sóvárgást
Tudtad, hogy akik rendszeresen fogyasztanak magas kakaótartalmú étcsokoládét, kevésbé vágyakoznak az édes, a sós és a zsíros ételek iránt? A jó minőségű étcsokoládé ugyanis nem hirtelen emeli meg a szervezet vércukorszintjét, ami miatt újra kívánod az édességet.
Tipp: Legyen a fiókodban egy-két szelet étcsokoládé arra az esetre, hogy megelőzd a az egész napos nassolást napközben.