Főoldal > DIÉTA > 9 dolog, amitől ég a zsír

9 dolog, amitől ég a zsír

diétazsírzsírégetés
0

Írta:

A legjobb módszerek, hogy leolvadjon rólad a felesleg

Sokan állandóan keresik a legegyszerűbb módját, hogy fogyjanak, vagy zsírt égessenek: diéták, edzéstervek, fogyókúrás termékek, bármit bevetünk, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, vagy vékonyabbak legyünk. Hogy még hatékonyabban menjen a zsírégetés, fogadd meg ezt a pár tuti tippet!

1. Növeld a fehérjebevitelt!

Az izomtömeg növeléséhez fehérjére van szükség. Az izom nem csak jobban néz ki, de több energiát is éget. Aktivitási szinttől függően a napi fehérjeszükséglet testsúlykilogrammonként 0,8-1,3 gramm között változik.

2. Növeld a súlyokat!

A misztikus EPOC, azaz az edzés utáni megnövekedett oxigénfogyasztás szoros kapcsolatban áll azzal, mennyire volt intenzív az edzésed. Ha növeled a terhelést, nagyobb súlyokkal dolgozol, nem csak több órára-napra felpörgeted az anyagcseréd, és indítod el a zsírégetést, de még az izomtömeged is megmarad.

3. Igyál hideg vizet!

Német kutatók úgy találták, hogy két pohár hideg víz, akár 30%-kal felgyorsítja az anyagcserét, ami szintén segíti a zsírégetést.

4. Egyél tojást!

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy azok, akik a napjukat valamilyen tojásból készült étellel kezdték, könnyebben csökkentették testzsírszázalékukat. Egy tojás kb. 5,4 gramm fehérjét tartalmaz, valamint A-, D-, E-, és B2-, B6-,  B12-  vitaminokat, luteint, és lecitint.

5. Egyél almát!

A hasi zsírpárnák legyőzésében segítségedre lehet egy alma. Polifenoltartalma növeli az izomerőt és az állóképességet, és segíti a zsírégetést.

6. Fűszerezz!

Az erős paprika, mint például a chili egy olyan vegyületet tartalmaz, kapszaicint, ami gyorsítja az anyagcserét, megnöveli a nyál- és gyomornedvtermelést, ez pedig felgyorsítja az elfogyasztott ételek lebontását is.

7. Cseréld fel!

Ha eddig az edzésed kardió gyakorlatokkal kezdted, és csak aztán nyúltál a súlyokért, változtass! A súlyzós edzés után végzett kardió jelentősen több zsírt éget, mint fordítva.

8. Igyál zöld teát!

A zöld tea segítségével megakadályozhatod, hogy lelassuljon az anyagcseréd, különböző hatóanyagainak köszönhetően, pedig nem csak fogyaszt, de méregtelenít is.

9. Próbáld ki a dióféléket!

Egy tanulmány szerint, azok, akik a csökkentett kalóriatartalmú étkezéseikben nagyobb arányban fogyasztottak zsírt, mint szénhidrátot, jelentősen többet fogytak a testzsírjukból, mint azok, akik azonos kalória-bevitel mellett magasabb szénhidráttartalmú ételeket fogyasztottak. A jó zsírokra pedig nagyon jó alternatíva a mandula, a dió és egyéb csonthéjasok.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X