Főoldal > DIÉTA > A sikeres életmódváltó 5 fontos erőforrása

A sikeres életmódváltó 5 fontos erőforrása

0

Írta:

Az életmódváltás nem a konditeremben vagy a zöldséges pultnál kezdődik, hanem benned! Ahhoz, hogy a tested és a lelked harmóniában működjön, 5 fontos erőforrásra lesz szükséged. Életmódtréner szerzőnk elárulja, melyek ezek.

“Ha látni akarod, milyen voltak a gondolataid tegnap, nézz a testedre ma! Ha látni akarod, milyen lesz a tested holnap, figyeld meg a gondolataidat ma!” – tartja egy régi indiai közmondás. Ám ha egyre jobban érzed, hogy változtatnál, az életmódváltás gondolata mégis riadalommal tölt el – hiszen tény, ami tény, az elején igencsak próbára tesz téged -, akkor először is megnyugtatlak: a változás folyamatának nagyon sok pozitív mellékhatása van, sőt, jóval több, mint negatív. Hiszen ha jól csinálod, felszabadít, lelkesít, megszilárdítja a céljaidat, és bizonyítékot szolgáltat arra, hogy jobb lehetsz önmagadnál. Ehhez azonban először rá kell hangolnod magad.

Íme, 5 olyan dolog, ami nélkülözhetetlen a sikerhez:

1. Én-erő

Egy karatemester már előre látja, hogyan fogja ketté hasítani a deszkát a puszta kezével. Aztán megcsinálja. A képzelőereje, az önbizalma és fizika ereje összekapcsolódik és kettévágja a deszkát. Ezzel az önbizalommal kell végigcsinálnod az életmódod megreformálását is! A legfontosabb varázsmondat: meg tudom csinálni! Hinned kell abban, amit véghez akarsz vinni!

2. Energia

Az életben minden interakció során energiacsere történik. Vannak, akiktől energiát kapunk, míg mások csapolják azt. Ők azok, akik sosem adnak pozitív visszacsatolásokat, éppen ellenkezőleg, mintha a megjegyzéseikkel arra utaznának, hogy a kedvünket szegjék. Ne feledd, ez róluk szól, nem rólad! Inkább arra összpontosíts, hogyan energetizálhatod magad.

, Image: 280415939, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

3. Küldetéstudat

A küldetéstudat különösen akkor fontos, amikor a változási folyamattal párhuzamosan kellemetlenségek sorát kell megélned. Ha viszont megtalálod ezek értelmét, megszűnnek akadályok lenni. Küldetésed akkor jó, ha a külvilág felé azt tükrözi: képes vagy jól bánni önmagaddal.

4. Szenvedély

Ha megtalálod magadban a szenvedélyességet, sokkal jobbá válnak a kilátásaid. Az életmódváltást nem elég akarni, vágynod kell rá! Nagyon fontos, hogy olyan eszköztárad legyen az életmódváltó tervedben, amely képes ösztönözni, fűteni, vezetni, inspirálni. Olyan elemeket kell beépítened az életmódváltó tervedbe, amelyeket meg tudsz szeretni, és amelyek akár a szenvedélyeddé is tudnak válni.

5. Belső béke

Megnehezíti a dolgodat, ha nehezen jutsz dűlőre a negatív érzéseiddel. Összpontosíts mindig a jóra, a részeredményekre, a harmónia lehetőségeire, és fogadd el magad a vívódásaid közepette is. Tágítsd a látómeződ, és hagyj magadnak elegendő időt a pihenésre, a következő lépések megtervezésére.

Ha úgy érzed, itt az ideje az életmódváltásnak, szakértőnk tréningjén megkönnyítheted az első lépéseket.

További információ: eletmodtervezes.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X