Főoldal > DIÉTA > Fogyj filléres zsírfaló ételekkel!

Fogyj filléres zsírfaló ételekkel!

diétaétkezésfogyásfogyasztókalóriazsírégetészsírfaló
0

Írta:

Mostanában újabbnál újabb diéták ütik fel a fejüket, melyeket megpróbálunk szigorúan követni. A baj az, hogy legtöbbször jó mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, hogy az elrettentő ízű tápanyagokat magunkba tömjük.

Sajnos gyakran elfelejtjük – vagy nem ismerjük fel -, hogy körülöttünk széles választékban lapulnak olyan ételek, melyek lelkesen falják a lerakódott zsírpárnákat.

Negatív kalória

A negatív kalóriás élelmiszerek lényege, hogy emésztésükhöz több energiát kell a szervezetünknek elégetni, mint amennyit kinyer belőle, ezért segíti a zsírok lebontását.  Tehát ha megeszel például egy 100 kalóriás ételt, aminek feldolgozásához 200 kalória szükséges, akkor azt a hiányzó százat az elraktározott zsírból pótolod.
Leginkább zöldségek és gyümölcsök tartoznak ide, de ügyelj arra, hogy ne váljon egyoldalúvá a táplálkozásod!

A legnépszerűbb negatív kalóriás ételek: ananász, alma, uborka, spárga, citrusfélék.

zsirfalo2.jpg ()

Fahéj

A szervezetre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően a fahéj az egyik legrégebbi fűszer- és gyógynövény. Télen a legtöbb háztartásban megtalálhatóak ezek az értékes rudak, melyek nemcsak kellemes illatot árasztanak, hanem a bennük található fenolnak köszönhetően segítenek a cukor lebontásában is! Pozitívumai közé sorolható még a vérkeringést serkentő és méregtelenítő képessége is, így a fogyást eredményesen felgyorsíthatod vele.
Amennyiben teaként fogyasztod, győződj meg róla, hogy valódi fahéjat vettél, mivel gyakran összekeverik a kassziával, és így hiába várod az áldásos hatását!

Koffein

Te se tudod elképzelni hogy a napodat egy csésze kávé nélkül indítsd? Bármilyen meglepő, de a benne található koffein nem csak az ébredésedért, de a felhalmozódott zsírok lebontásáért is felelős, mivel ez az egyik leghatásosabb anyagcsere fokozó szer. Viszont ez csak úgy működik, hogy közben nem a TV előtt ülsz, mivel kizárólag akkor kezdi aktivizálni a zsírok égetését, ha utána fizikai munkát végzel.  Tehát ha edzés előtt megiszol egy csészével, sokkal jobban fogod bírni a kiképzést és a fogyásod is felgyorsíthatod általa!

Kelbimbó

Sokak nagy kedvence a negatív kalóriájú kelbimbó, mely szinte bárhol frissen beszerezhető. Felhasználása széleskörű, elkészíthető köretként, főzelékként sőt, levesként is, viszont ha nyersen fogyasztjuk, több energiára lesz szükségünk a lebontásához!
Az egyik legmagasabb víz- és rosttartalommal rendelkező zöldségünk, ami a rák megelőzésében is nagy szerepet játszik. Hatására beindulnak az anyagcsere folyamatok, serkenti az emésztést és külön jó oldala még, hogy egyszerre nem lehet belőle sokat enni, mivel több, mint 80%-a víz, így hamar eltelít. Emellett helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, mivel segíti a lúgosítást, ami a fogyáshoz elengedhetetlen.
A tökéletes eredmény érdekében váltogasd a vörös- és a kelkáposztát, a kínai kelt, a zöldkáposztát és a karalábét, ezáltal a fogyásod gyorsabbá válik és a méreganyagoktól is hamar megszabadulhatsz!

Paprika, chili

Tudtad, hogy az erős zöldségekkel – főleg a chilivel – rengeteg kalóriát égethetsz el? Bizonyára észrevetted, hogy erősen izzadsz és kimelegedsz, miután elfogyasztasz egy jó csípős levest: nem véletlenül. A chili lebontásához ugyanis rengeteg energia szükséges, ezért érzed úgy, hogy menten felgyulladsz és nekiállsz magadról lehámozni a meleg pulóvert.
A szervezetre gyakorolt hatását kísérletek is igazolják: egy amerikai kutatócsoport bebizonyította, hogy a paprikában található kapszaicin csaknem kétszeresére fokozza az energiafelhasználást, ráadásul külsőleg alkalmazva a cellulitot is mérsékli!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X