Főoldal > DIÉTA > Így szabadulj meg 5 kilótól biztonságosan!

Így szabadulj meg 5 kilótól biztonságosan!

diétaéjszakaétkezésfalatozásfogyáskalóriáknassolás
0

Írta:

Nem lehetetlen a fogyás, ha okosan csinálod! Fogadd meg a tippjeinket, és fogyj le minél előbb!

Nassolj okosan!

Nem kell örökre felhagynod a nassolással, mindössze tedd azt okosan: válassz olyan egészséges ételeket, amelyektől tovább jóllakottnak érzed magad (valamint az is fontos, hogy a rágcsálnivalók kalóriatartalma alkalmanként ne haladja meg a 100 kalóriát). Egyél meg például 14 darab mandulát. Ha nagyon édesszájú vagy, és cukor után sóvárogsz, válogass a gyümölcsök közül (egy marék bogyós gyümölcs, vagy egy zöldalma például kitűnő választás, és a pluszkilóktól sem kell majd tartanod).

Fejezd be az edzést, szórakozz!

Eleged van a monoton és unalmas edzésekből? Ha valóban fogyni szeretnél, tedd ezt szórakozás közben. Csak az emberek elhanyagolható százaléka szeret a konditeremben izzadni, azonban mindenki imád játszani és eközben jól érezni magát. Ha valóban szereted a választott fizikai aktivitást, akkor nagyobb eséllyel fogod jól érezni magad a mozgással töltött órák közben, ezért egyre több időt akarsz majd tölteni az élvezetes mozgással, így pedig az a mindennapjaid részévé válik. Például ha szeretsz táncolni, próbálj ki egy zumba-, salsa-, vagy balettórát, de ha a barátaiddal paintballoznál, akkor se habozz!

balett2.jpg ()

Csökkentsd az éjszakai falatozások számát!

Amikor vacsora után leülsz a tévé elé, vagy csak pihensz kicsit, foglald el magad valamivel, hogy megakadályozd a magas zsírtartalmú, hizlaló rágcsák habzsolását. A legtöbb ilyen étel ugyanis magas kalóriatartalommal és/vagy zsírtartalommal bír, ezért az esti órákban masszív zsírként rakódik rád minden falat. Felejtsd el az éjszakai fagyizást és a chips-partikat. Ha teljesen elhagyod az éjszakai nassolásokat, azzal akár 500 kalóriát is megtakaríthatsz egy nap, így pedig garantált a heti fél kiló mínusz.

Égjenek a kalóriák!

Próbálj elégetni naponta legalább 200 kalóriát. Sétálj, kocogj, ússz, vagy válassz egy másik, neked tetsző kardió mozgásformát. Ez összesen 20 perc kellemes testmozgást jelent. Emellett csökkentsd az általad elfogyasztott kalóriák számát 300-zal, így egy hét alatt fél kilótól szabadulhatsz meg. 10 hét után pedig elkönyvelheted az áhított 5 kiló mínuszt!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X