Főoldal > DIÉTA > Igyál mentateát a tökéletes alakért!

Igyál mentateát a tökéletes alakért!

frissítőitalmentamentalevélmentateatea
0

Írta:

Forró, frissítő, és még fogyaszt is a mentából készült tea

A hideg estéken nincs is jobb egy csésze finom, gőzölgő teánál. Ha pedig már iszod, miért ne lehetne ez a tea olyan, amely az alakodnak is jót tesz. A menta az egyik legismertebb gyógynövényeink közé tartozik, számtalan jótékony hatása mellett a fogyást is segíti.

Különleges kedvenc

Már az ókori görögök is ismerték, és használták a menta jótékony hatásait különféle betegségek kezelésére. Az egyik legjobb gyógyszere a különféle légúti megbetegedéseknek, ezért bátran használhatod köhögés, torokgyulladás és hörghurut kezelésében. Emellett javítja az emésztést, elmulasztja a haspuffadást és a hányingert is. Érdemes illóolaj formában is alkalmaznod, ugyanis kitűnő idegnyugtató hatása van. Akár a fürdővízbe is tehetsz pár cseppet belőle, garantáltan oldja a belső feszültséget.

Mint tea made of fresh mint leaves, Image: 90036630, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Digifoodstock

Nem csak gyógyít, még fogyaszt is!

Azon túl, hogy fokozza az immunrendszer működését, védi a sejteket a károsodástól és a rákos megbetegedésektől, a mentának és az abból készült teának még van egy fontos szerepe: a zsírégetés. Szabályozza az anyagcserét, és csökkenti az éhségérzetet. A mentateát éppen ezért a karcsúság varázsitalának is nevezik. Elűzi a nassolási vágyat, salaktalanít, és kiváló görcsoldó. Naponta 2-4 csészével is megihatsz belőle, és az elkészítése is egyszerű. Forrázz le egy teáskanál szárított mentalevelet vagy egy teafiltert – amit bármelyik drogériában megvásárolhatsz – és hagyd állni 7-8 percig.

Fájdalomcsillapító hatás

Egy viszonylag új kutatás szerint a mentateának olyan fájdalomcsillapító tulajdonsága van, amivel még az Aspirin sem vetekedhet. A brazil gyógyítók már több száz éve alkalmazzák a hyptis crenata nevű összetevőt, amely rendkívül hatékony a fájdalomcsillapításban, legyen szó fej- vagy hasfájásról, lázról vagy megfázásról. A Dél-Amerikában őshonos mentalevél, amely tartalmazza ezt a bizonyos összetevőt, amely valóban hatékony fájdalomcsillapító.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X