Főoldal > DIÉTA > Meglepő okok, amiért nem tűnik el a pocakod

Meglepő okok, amiért nem tűnik el a pocakod

diétaétkezésfogyáshasi zsírhasizomlapos haszsírpárna
0

Írta:

Rendszeresen mozogsz, nagyon odafigyelsz az étkezésre, jól és eleget alszol, az úszógumi azonban nagyon erősen kapaszkodik. Néhány új kutatás feltárt pár olyan okot, melyek megnehezítik a has környéki súlyfelesleg eltüntetését.

1. Forgalmas utcában élsz

A kutatók összefüggést találtak az úszógumi és az utca forgalma között. 29%-kal nagyobb a valószínűsége, hogy a derékbőséged nagyobb, ha egy forgalmas utcában élsz. A repülő- és vonatzajok tovább növelik az elhízás esélyét. A probléma a kortizol hormonnak köszönhető, megszüntetésére pedig több megoldásod van: nyugtató zene hallgatásával csökken a kortizolszint, vagy fülhallgató segítségével kiszoríthatod a zajokat.

2. Diétás üdítőket iszol

Ironikus, hogy pont azokkal a diéta kapcsán bevezetett italokkal van a baj, melyek alapvetően hozzá kellene, hogy segítsenek a plusz kilók leadásához. Tanulmányok szerint a diétás üdítők hatására csak éhesebb leszel, mert a bennük lévő mesterséges édesítők megakadályozzák a jóllakottság érzését, ezért a fogyasztói végeredményben többet esznek.

3. Több dolgot végez egyszerre az agyad

A Brown Egyetem kutatói szerint azok az emberek, akik képtelenek egyetlen dologra koncentrálni, sokkal nagyobb eséllyel küzdenek némi túlsúllyal. A kutatók szerint egészen egyszerűen azért, mert ha nem vagy koncentrált, kisebb eséllyel veszed rá magad az edzésre. A megoldás, hogy megpróbálsz összeszedettebbé válni, akár egy határidőnapló, akár jóga vagy meditáció segítségével.

4. Kevés a kalcium

A nők 57%-a nem juttatja szervezetébe a napi kalcium szükséges mennyiségét, ami nagyban befolyásolja a derékbőséget. A tejtermékek például tudnak segíteni rajtad, egy kutatás során 12 héten keresztül figyelték a napi 3 adag tejtermék fogyasztására. A kalciummal teli finomságok hatására a figyelemmel kísért alanyok mindegyike fogyott. Arra kell csak nagyon odafigyelned, hogy ne cukrozott változatot válassz, hiszen azzal nem érsz el semmit.

5. Ingázol

Minél tovább utazol napi szinten a munkahelyed és a lakhelyed között, annál vastagabb lehet a derekad. A több utazás miatt ugyanis gyakran kevesebb időd jut az edzések elvégzésére. Lehet, hogy nem tudsz változtatni az utazási lehetőségeiden, de ha lehetséges, állj meg autóddal egy pár sarokkal arrébb, a vonatról pedig szállj le néhány megállóval hamarabb.

6. Sokat forgolódsz

Az alváshiány kétségtelenül nem segíti a fogyókúrád, mivel az alváshiány fokozza a kortizol szintjét. Egy német tanulmány szerint azonban nem csupán az alvás mennyisége, de minősége sem mindegy. Az olyan dolgok, mint a horkolás, alvajárás, rémálmok, nyugtalan alvás befolyásolja, mennyire pihenten ébredsz. Az ilyen apró ébredések hatására megnő a kortizol szintje, ami akadályozza a fogyást.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X