Főoldal > DIÉTA > Tüntesd el az úszógumit diéta nélkül!

Tüntesd el az úszógumit diéta nélkül!

diétafogyáshaskoplaláslapos hasúszógumizsírégetés
0

Írta:

Felejtsd el a koplalást, helyette próbáld ki a Wellness Cafe tippjeit!

Csökkentsd a stresszt!

Egy új tanulmány megállapította, hogy a teljesen tudatos táplálkozás (tehát amikor tisztában vagy az étkezi szokásaiddal és döntéseiddel, ahelyett, hogy mechanikusan magadba tömnél valamit, amikor éppen megkívánod) és a stressz csökkentése hatékonyan megelőzi az elhízást, még akkor is, ha nem tartunk szigorú diétát. Kimutatták továbbá azt is, hogy azok a nők fogytak a legtöbbet a hasi zsírpárnáikból, akik a legeredményesebben iktatták ki a stresszt az életükből.

Ebben a tanulmányban a 47 stresszes, túlsúlyos vagy elhízott nő közül random kiválasztottak 24-et, hogy elkezdjék a tudatos táplálkozást gyakoroltatni velük, a többi 23 pedig a kontroll csoportba került. A tudatos csoport 9 héten át heti rendszerességgel összeült, ami magába foglalt egy intenzív meditációt, a stressz csökkentését, megtanították őket arra, hogyan ismerjék fel, ha éhesek, vagy ha már tele vannak, valamint hogyan élvezzék az ízeket. Arra kérték őket, hogy naponta 30 percet töltsenek meditációval és a tudatos étkezés gyakorlásával. Ezeknek a nőknek jelentősen csökkent a kortizol szintjük, a szervezetükben található stresszhormoné, ami fokozott étvágyhoz és a felhalmozódott hasi zsírhoz vezet, így folyamatosan fogytak, és az úszógumijukból is veszítettek. Ezzel szemben a kontroll csoportban lévő nők további kilókat szedtek magukra, és a kortizol szintjük sem csökkent.

uszog2.jpg ()
Csokoládéval a tudatos táplálkozásért

Talán azt gondolod, nincs időd napi 30 perc meditációra, azonban a felgyorsult világban igenis szükség van arra, hogy egy kis időt csak magaddal tölts. Egyél lassabban, élvezd az ízeket, és akár a csokoládéval is gyakorolhatod ezt. Ugyanis egy kutatás kimutatta, hogy ha minden nap eszel egy kis adag étcsokoládét (70 százalékos vagy nagyobb kakaótartalommal), azáltal hatékonyan megfékezhető a sóvárgás a hizlaló édes és sós ételek iránt. Egyél 2-3 kocka étcsokoládét úgy, hogy csak az ízére figyelsz, nem nézel közben televíziót, és nem ülsz a számítógép előtt. Hagyd, hogy elolvadjon a szádban, és csak az állagára, az ízére és az aromára összpontosíts. A csokoládé védi az egészségedet, ezért nem kell bűntudatot érezned. Ez a naponta elvégzett rituálé segíthet abban, hogy lassíts az étkezéseid tempóján, valamint abban is, hogy tudatosabban étkezz a jövőben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X