Főoldal > DIÉTA > 10 tuti tipp, hogy elkerüld a hétvégi hízást

10 tuti tipp, hogy elkerüld a hétvégi hízást

diétaételétkezésfogyáshétvégehízástúlevés
0

Írta:

A hétvége gyakran bulizással telik, találkozol a barátaiddal, végre kiereszted a fáradt gőzt. A dolgos munkanapok fáradalmait közös evésekkel-ivásokkal pihened ki, és gyakran becsúszik egy-egy családi ebéd is, ami mindennek nevezhető, csak diétásnak nem.

A hétköznapok során szinte alig ingadozik a súlyod, a hétvége következtében azonban hétfőnként egyre feljebb kúszik a mérleg nyelve? Az alábbi tippek segítenek, hogy a következő héten ne legyél 2-3 kilóval nehezebb.

1. Mérd meg magad hetente kétszer, minden pénteken és hétfőn, amikor felkelsz. Jobban oda fogsz figyelni a hétvégi étkezésedre, ha tudod, hogy hétfőn szembesülni fogsz a dorbézolások következményeivel.

2. Egyél napközben egészségesen, ha tudod, hogy este bulizni fogsz. Fogyassz a nap folyamán gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket és sovány fehérjét. Ha egész nap kiegyensúlyozottan táplálkozol, este nem fogsz túlzásokba esni.

3. Ne éheztesd magad, hogy később több kalóriát ehess. Ez a módszer ugyanis nem csak lelassítja az anyagcserédet, de estére olyan kiéhezett is leszel, hogy szinte elkerülhetetlen a túlevés.

4. Fogyassz el egy egészséges rágcsálnivalót, mielőtt elindulnál otthonról az esti programra. Így csillapítod az éhségedet, és kevesebbet fogsz enni a későbbiekben.

5. Csökkentsd a Martinik és a Cosmo-koktélok számát. Az alkohol duplán negatív hatással van a diétádra, mivel már önmagában is rengeteg kalóriát tartalmaz, ezen kívül farkasétvágyat okoz, és pár ital után nem lesz önuralmad ellenállni a gyrosnak vagy a hamburgernek. Éppen ezért ragaszkodj a “naponta csak egy ital”- szabályához.

hetvegi2.jpg ()

6. Ha étteremben vacsorázol, küldd vissza az előételnek tálalt kenyeret. Semmi szükséged arra, hogy teletömd magad szénhidrátokkal, azonban ha folyamatosan szem előtt van a kosár, nehezebben türtőzteted magad.

7. Rendelj először egy levest, vagy egy salátát, de még ne kérd ki a főfogást. Miután elfogyasztottad a levest és a salit, csak utána hívd újra a pincért. Így ugyanis már nem lesz üres a hasad, és jó eséllyel sokkal kisebb adagot fogsz rendelni (ha egyáltalán még éhes maradtál). Jó megoldás az is, ha az egyik barátoddal elfelezed a választott fogást, vagy eleve fél adagot rendelsz.

8. Rengeteg kalóriát megspórolhatsz azzal, ha köretként mindig salátát, vagy grillezett zöldségeket választasz.

9. Rakj el a táskádba némi gyümölcsöt és olajos magvakat, ha egész nap nem leszel otthon, így nem kell a büfék és a gyorséttermek kínálatából válogatnod, ha napközben megéhezel.

10. A hétvégén iktass be egyetlen, hosszú edzést. Menj el egy félnapos kirándulásra vagy biciklitúrára, esetleg kocogj pár órát, így annyi kalóriának mondhatsz búcsút, hogy később bűntudat nélkül megengedheted magadnak az extra falatokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X