Főoldal > DIÉTA > 5 hely, ahol ne egyél, ha fogyni akarsz!

5 hely, ahol ne egyél, ha fogyni akarsz!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Nem mindig lehetséges, hogy asztalnál fogyasszuk el a főételeket és a nasit, de érdemes törekedni rá, hiszen ha valami mást csinálunk étkezés közben, nagyobb valószínűséggel viszünk a szervezetünkbe extra kalóriákat. Ne növeld a feneked méretét, inkább próbáld meg betartani, hogy nem eszel a következő öt helyen!

 

A kocsiban

Útközben enni soha nem jó ötlet. A „Fogd és vidd!” gyorsételek általában magas kalóriatartalmúak, ami eleve rosszul hangzik. Ha vezetés közben eszel, arra is törekedni fogsz, hogy minél előbb betold az ételt, csak a kormánykereket ne kelljen elengedni egy percre sem. Nem nehéz rájönni, hogyha az útra koncentrálsz, azt már nem fogod figyelni, mennyit eszel. Ha mindenképpen útközben kell enned valamit, előre csomagolj magadnak egészséges ételt, így pontosan tudni fogod azt is, hány kalóriát fogyasztottál el.

Állva a konyhában

Kiszaladsz a konyhába, bekapsz gyorsan egy falatot, de nem tudsz ellenállni: jön a második, a harmadik… Végül sokkal többet eszel, mint amennyit terveztél. A legrosszabb, ha a nyitott hűtőszekrény vagy spájz előtt állva falatozgatsz. A sok finomságot látva nagyon megnehezíted a dolgodat, saját magadat viszed kísértésbe. Ha nassolnál, készítsd ki a megfelelő adagot egy tálba, ülj le az asztalhoz, és élvezd ki az étkezés minden egyes percét!

rossz2.jpg ()

A tévé előtt

A televíziós reklámok zseniális étvágygerjesztők. A pizzára olvadt sajt, az ínycsiklandozó hamburger, a nachos, a jégkrém, a csokis desszertek mind-mind a késő esti nassolásra csábítanak. Nem is csoda, hogy kiszaladsz a konyhába egy zacskó chipsért vagy egy szelet csokoládéért, de az is lehet, hogy az egész jégkrémes dobozzal térsz vissza. Nincs semmi baj, ha néha a nappaliban szeretnél enni, de tegyél róla, hogy ne terheld a szervezetedet az ész nélkül bevitt kalóriákkal. Mérj le egy adagot, kényelmesedj el a kanapén, de a többi étel maradjon a konyhában!

A munkahelyi asztalodnál

Szorítanak a határidők, nincs időd kimenni ebédszünetre, ezért a számítógép előtt ülve fogyasztod el az ebédedet? Ugye tudod, hogy ennek a hatása is olyan, mintha vezetés közben vagy a tévé előtt falatoznál? Nem figyelsz oda, hogy mennyit eszel, nem veszed észre, hogy már elteltél, és perceken belül felfalhatsz egy nagy tál ételt. Később pedig a jóllakottság érzése helyett a kajakóma következik, ami nem igazán kedvez a hatékony munkának. Gondold át még egyszer! Érdemes legalább 15 perc szünetet tartani, és a teakonyhában megebédelni. A szervezetednek és a munkahelyi aktivitásodnak is ezzel teszel jót.

Az ágyban

Van néhány nyomós ok, amikor megbocsátható, ha ágyban eszel, de nem mindig jó dolog. Kontrollálatlan evésre buzdít, ráadásul nem túl higiénikus utána a morzsában aludni. A reggelit és a vacsorát is jobb, ha asztalnál fogyasztod el. Igen, még azt a pár szem friss gyümölcsöt is, amit elalvás előtt elcsipegetnél! Amikor nem asztalnál étkezünk, hajlamosak vagyunk úgy értékelni, hogy azok az ételek nem számítanak a napi kalóriabevitelünkbe.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X