Főoldal > DIÉTA > 5 nyers étel a ragyogó bőrért

5 nyers étel a ragyogó bőrért

diétafogyásgyümölcsnyersételszépségzöldség
0

Írta:

Ezeket az ételeket edd, ha csodás, ragyogó bőrre vágysz!

Kelkáposzta és spenót

A kelkáposzta és a spenót gondoskodik a bőr feszességéről, mivel gazdag fitonutriensekben, amelyek extra védelmet nyújtanak a nap károsító hatásával szemben. A spenót különösen jó választás, mert tele van béta-karotinnal és luteinnel is, amely bizonyítottan javítja a bőr rugalmasságát.

Wellness Café-tipp: próbálj meg hetente három adag (körülbelül 3 csészényi mennyiség) zöld levelest beiktatni az étrendedbe. Mindegyik tökéletes salátalap, mixeld őket nyugodtan.

Dió és pisztácia

A dió és a pisztácia kiváló B- és E-vitamin forrás, ezáltal védi a sejteket a károsodástól. Az E-vitamin olyan nagyszerű antioxidáns, amely felveszi a harcot a szabadgyökökkel és az oxidációval, ezáltal megakadályozva a bőr idő előtti öregedését. A B-vitaminok pedig serkentik a keringést, hogy egészséges és fiatalosan ragyogó maradjon a bőr.

Wellness Café-tipp: kombináld a magvakat olyan egészséges szénhidrátokkal, mint a gyümölcsök, amelyek lelassítják az emésztést és a cukor lebontását.

nyers2.jpg ()

Bogyós gyümölcsök és citrusok

A bogyós gyümölcsök tele vannak öregedésgátló antioxidánsokkal, valamint bővelkednek rostban is, így eltávolítják a méreganyagokat a szervezetből, mielőtt azok olyan látható nyomokat okoznának a bőrön, mint például a pattanások. A citrusok igazi C-vitamin bombák, felgyorsítva a kollagén termelést, a puha és rugalmas bőrért.

Wellness Café-tipp: ezentúl gondolj úgy a gyümölcssalátára, mint egy exkluzív szépségkezelésre!

Alma

Akár a citrusok, az alma is bővelkedik C-vitaminban, amely segíti a kollagén termelődését. A benne található réz ráadásul támogatja a melanin termelődését is, a barnás-fekete pigment pedig úgy működik, akár egy természetes fényvédő.

Wellness Café-tipp: ha joghurtot vagy salátát eszel, sose hagyd ki belőle az aprított almát!

Mandulatej

A mandulatejet érdemes inni a szép bőr érdekében, különösen nyáron, mert ez is gazdag rézben, sőt mangánban is, amely védi a bőrt az UV károsodástól.

Wellness Café-tipp: használd úgy a mandulatejet, mint a tehéntejet, idd vele a kávéd, öntsd fel vele a müzlid, vagy készíts belőle finom smoothie-t.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X